Sådan oprettes en Ubuntu-startdisk

På et tidspunkt kunne kun teknisk kompetente og vedholdende bavens installere Linux på deres forretnings- eller pc'er. I dag kan dog næsten alle hurtigt og nemt installere Linux-distributioner som Ubuntu ved blot at starte en CD og besvare et par spørgsmål. Windows har et indbygget værktøj, du kan bruge til at oprette en Ubuntu-startdisk ved at brænde en ISO eller International Organization for Standardization, diskbillede, der indeholder operativsystemet og alle de filer, du har brug for til at installere og køre Ubuntu Linux.

Trin 1

Fjern alle cd'er eller dvd'er fra din computer. Indsæt en tom CD-R i din computers diskbrænderdrev.

Trin 2

Start din webbrowser og gå til Ubuntu-webstedet (se link i ressourcer), hvor du kan downloade ISO-filen til den nyeste version af Ubuntu.

Trin 3

Hvis "smag" eller processorarkitektur i Ubuntu, du har brug for, adskiller sig fra den, der anbefales af hjemmesiden, skal du klikke på knappen direkte under teksten "Vælg din smag" for at vælge enten 32- eller 64-bit ISO.

Trin 4

Klik på knappen "Download Ubuntu". Klik på "Gem" i browserens meddelelseslinje.

Trin 5

Klik på "Vis downloads", når download er afsluttet.

Trin 6

Højreklik på et Ubuntu ISO-billede, og vælg derefter "Brænd diskbillede" for at starte Windows 'Disc Image Burner-værktøj.

Trin 7

Klik på afkrydsningsfeltet ud for "Bekræft disk efter brænding" for at sikre, at der oprettes en fejlfri startdisk.

Klik på knappen "Brænd" for at begynde at skrive Ubuntu-disken.