Sådan tilsluttes et 3,5 mm stereolydstik

3,5 mm stereolydstikket er standardstik til MP3-afspillere og andre bærbare lydenheder. Dette mini-stik blev udviklet, fordi meget moderne udstyr ikke kan rumme standard 1/4-tommers stik. Den lille størrelse på 3,5 mm-stikket gør ledningen lidt vanskelig, men med øvelse og det rigtige loddeudstyr kan de fleste hobbyister gøre det.

Trin 1

Skub ministikkets skal på kablet. Gør dette, inden du begynder at fjerne ledningerne; på denne måde har du kun et glat kabel til at tråde gennem den lille skal i stedet for fire ledninger.

Trin 2

Fjern en centimeter af kabelhylsteret med en skarp kniv. Strip derefter slangen omkring de indre kerner.

Trin 3

Drej de to jordledninger sammen. Dette er de bare ledninger, der omgiver de to indre kerner.

Trin 4

Tin kabelkernerne og jordledningen ved at røre loddet til hver og derefter påføre varme fra loddejernet, indtil loddet strømmer på ledningen.

Trin 5

Sæt et loddeplet på hver terminal på mini-stikket.

Trin 6

Tilslut ledningerne som følger: venstre kanal på ministikket til spidsstikket (midterforbindelse), højre kanal til ringstikket (midterterminal) og jordledning til den resterende terminal.

Trin 7

Tilslut stikket til kablet ved at røre de fortinnede ledninger til terminalerne og påføre varme. Loddet på hver af spidserne kører sammen og danner forbindelsen.

Skub skallen over terminalerne, og stram den.