Sådan aktiveres iPad Orientation Lock Switch i iOS

Det kan virke almindeligt, men en af ​​de mest værdsatte funktioner i iOS til iPad-brugere er muligheden for at aktivere iPad-orienteringslåskontakten i stedet for at fungere som en stødkontakt i iOS på iPad.

Takket være den seneste iOS-opdatering kan iPad-brugere nu vælge at have sideskifterfunktionen som en rotationslås igen, hvilket sikrer iPad-displayet i enten portræt eller landskabsmodus med svinget på en kontakt. Sådan får du denne funktionalitet på alle versioner af iOS:

Aktiverer iPad Orientation Lock i moderne versioner af iOS

I nye versioner af iOS til iPad findes orienteringsafbryderen som følger:

  1. Åbn appen Indstillinger og gå til "Generelt"
  2. Se efter "Brug sideomskifter til" og vælg "Låsrotation" for at aktivere knap til orienteringslås hardware eller Slå af, hvis du vil have det til at fungere som en lydløs knap

Klik nu på hardwarekontakten, og orienteringslås aktiverer eller deaktiverer, afhængigt af din indstilling.

Hvis indstillingen for omskifteknappen er "Mute", kan du i stedet bruge orienteringslås fra Control Center:

Aktivér iPad Orientation Lock Switch i iOS

Ting ser lidt anderledes ud i ældre versioner af iOS, men funktionen er den samme, så længe du er på iOS 4.3 eller nyere, installeret på din iPad, her er hvad du skal gøre:

  1. Tryk på "Indstillinger"
  2. Rul til og tryk på "General"
  3. Rul ned og kig efter "Brug sideskift til:" og tryk på "Låsrotation"
  4. Afslut indstillinger ved at trykke på knappen Hjem

Du kan se på dette skærmbillede, at drejelåsen nu er standardadfærden for iPad i iOS 4.3, troede den ændret igen i iOS 5 og ser anderledes ud igen i iOS 8 og iOS 9, som er markeret af afkrydsningsfeltet ud for det:

Orienteringslåskontakt aktiveret? Dobbeltklik på startknappen for at få adgang til lydløs
Husk, at hvis orienteringsomskifteren er aktiveret, skal du dobbeltklikke på startknappen for at dæmpe lyden på iPad. Hvis du er vant til at låse rotationen fra 4, 2, er du bekendt med dette:

Som du kan se i skærmbilledet, er lydknappen længst til venstre, tryk bare for at aktivere eller deaktivere lydløs. Hvis du holder sidekontakten som en lydløs knap, er det her, hvor låseknappen til rotation vises i stedet.

Den Great iPad Orientation Lock Controversy er blevet løst med iOS 4.3
Hvis du er nysgerrig, hvorfor nogen bekymrer sig om dette, er der noget baggrunde: Apple ændrede orienteringslås i iOS 4.2.1 for at blive en softwarefunktion, hvilket igen medførte, at kontakten på siden af ​​iPad'en blev en lydløs knap. Dette forårsagede en del af en oprør for de iPad brugere, der var vant til at bare vende omskifteren for at låse skærmrotationen. Nu har Apple tilføjet evnen til at justere sidebryderens opførsel til enten at være en stum knap som iPhone og iPod touch eller at være en orienteringslås, som det originale iPad OS 4.