Computer Forensics Research Emner

Computerforensik er et voksende felt inden for kriminologi. Det påvirker også andre discipliner, især retssystemet. Studerende, der er interesserede i computerforensik, kan konstruere en afhandling, der udforsker emnet og dets forhold til udviklende aspekter af kriminologi og retssystemet. Et multidisciplinært emne vil også hjælpe med til yderligere at definere computerforensik i samfundet.

Det fjerde ændringsforslag

En idé til et forskningsemne inden for computerforensik er feltets forhold til det fjerde ændringsforslag, der beskæftiger sig med urimelige søgninger og beslaglæggelser. Ændringsforslaget vedrører specifikt fysiske rum, ejendom og hjem. Diskuter, hvordan søgninger på computere vedrører, og hvordan domstole håndterer søgning og beslaglæggelsestaktik og problemer i forbindelse med computere, og information gemt på dem, når de betragtes som personlig ejendom. Et vigtigt aspekt af dette emne vil undersøge, hvordan moderne teknologi og en langvarig ændring skal bøjes for hinanden i en ny, digital verden.

Juridiske procedurer

Nu hvor digitale beviser og computerforensiksprocesser bliver hyppigere i civile og straffesager, er det vigtigt at undersøge, hvordan de passer ind i aktuelle juridiske og efterforskningsprocesser. I en afhandling skal du danne et argument for, hvordan loven om strafferetlige eller civile procedurer skal ændres som reaktion på det stigende antal sager, der involverer digital information. Emner at undersøge inkluderer computer versus fysiske efterforskninger, overvågning og aflytning, og hvordan digital bevis passer ind i juridiske regler, der udelukkende er baseret på fysisk bevis.

Digital Steganografi

Steganografi er kunsten og videnskaben ved at skjule beskeder fra synspunktet. Det er en bekymring for edb-retsmedicinske eksaminatorer, idet mange teknikker involverer at skjule bits af digital information inde i alt fra lydfiler til word-dokumenter. Konstruer en afhandling, der undersøger behovet for computermedicinske eksperter til at fokusere stærkere på digital steganografi. Undersøg, hvordan det har været involveret i fortidens computerforbrydelser og den mængde uddannelse i det emne, som computervidenskabseksperter gennemgår i dag.

Kriminel profilering

Et vigtigt emne i kriminelle efterforskninger, der blander psykologi med kriminologi, er kriminel profilering. Profilering hjælper ofte efterforskere med at finde mennesker, der har begået forbrydelser. I computerforensics er forbrydelsernes natur ikke så veldefineret, og fordi meget af det, der håndteres, er digitalt eller elektronisk, ofte mere uklart. I en afhandling skal du diskutere, hvordan den kriminelle profileringsproces adskiller sig i computerrelaterede kriminelle efterforskninger, og foreslå måder, hvorpå det bedst kan tjene efterforskere til profilering baseret på elektronisk eller digital dokumentation.