Sådan opnås gamle mobiltelefonoptegnelser

At få gamle mobiltelefonoptegnelser er vigtigt for forbrugerne i en række tilfælde, såsom faktureringstvister, at finde ud af brugsmønstre for data og sms'er og kontrollere, hvor mange minutter teenagere bruger. Telefonselskaber gemmer optegnelser over kundernes opkald i lange perioder, så det er sandsynligt, at din mobiltelefonudbyder har de telefonoptegnelser, du har brug for. Hvis du ikke er autoriseret kontorepræsentant eller kontoindehaver, vil du sandsynligvis ikke kunne få en kopi af de regninger, du søger, hverken elektronisk eller via mail.

Online optegnelser

Opret en online mobiltelefonkonto hos dit telefonselskab, hvis du ikke har en. Når du får en mobiltelefon, kan telefonfirmaet muligvis allerede have dine oplysninger i sit optegnelsessystem, og kontoprocessen kan afsluttes lettere. Vær dog opmærksom på, at hvis du ikke opretter din online-konto, når du får din telefon, kan enkeltpersoner gøre det for dig uden din viden, hvilket er ulovligt.

Bekræft, at du er kontohaver ved at indtaste oplysninger om kontoen, såsom dens antal og andre typer personlige oplysninger. Dette er for at beskytte sikkerheden på din konto.

Klik på kontoindstillingen, der giver dig mulighed for at downloade dine tidligere regninger. Du kan vælge det datointerval, som du vil se optegnelser for. Udskriv posterne direkte til din printer, eller gem filen på din computer.

Optegnelser pr. Telefon

Ring til din mobiltelefonfirma og bed om at tale med en kundeservicemedarbejder. Giv ham de sikkerhedsoplysninger, han har brug for for at sikre, at du er kontohaver eller autoriseret repræsentant.

Bed om, at repræsentanten sender dig en kopi af den eller de regninger, du ønsker, via e-mail. Regningen kommer sandsynligvis i et PDF-dokumentformat, så sørg for at have Adobe Reader-software installeret på din computer for at se den.

Spørg, om repræsentanten sender dig en papirkopi af regningen, hvis du ikke har e-mail eller ikke vil have kopien sendt. Vær dog opmærksom på, at almindelige postkopier kan medføre et gebyr.

Elementer, du har brug for

  • Kontonummer

  • Kontohaverens personlige oplysninger