Sådan tilsluttes Surround Sound til et Olevia LCD TV

Olevia er et prisfast mærke af HDTV, der blev produceret af Syntax-Brillian, indtil virksomheden foldede sig i 2009. Nogle Olevia-tv'er, især mindre modeller, har gennemsnitlig lydkvalitet fra de indbyggede højttalere samt begrænset input- og outputforbindelse. Ejere kan dog nemt forbinde et Olevia TVs lydudgangssignal til et surround-sound system for optimal lydkvalitet.

Undersøg din opsætning: Optisk versus stereo

Trin 1

Tjek din forbindelse. På bagsiden af ​​Olevia TV skal du kigge efter et output mærket "Optisk". Hvis din model er så udstyret, er dette den foretrukne metode, fordi den overfører et digitalt signal af høj kvalitet til dit surround sound-system. Følg installationsinstruktionerne i afsnittet "Optisk digital lydoutput", der følger. Hvis dit apparat ikke er udstyret med en optisk udgang, skal du finde de hvide og røde "Audio Out" -stik på bagsiden af ​​sættet og følge instruktionerne i afsnittet "Stereooutput", der følger.

Trin 2

Tilslut andre enheder til tv'et. Uanset om du bruger et optisk lydkabel eller stereo RCA-kabler, kan alt output fra TV'et sendes til dit surround-sound-system via den enkelt forbindelse (selvom stereo RCA-kabler ikke gengiver ægte digital lyd). Hvis dit surround-sound-system har begrænset indgangsforbindelse, giver denne metode dig mulighed for at opleve lyd fra flere enheder, såsom DVR'er, DVD-afspillere og videospil, der er tilsluttet direkte til Olevia TV snarere end direkte til surround-soundmodtageren .

Tænd for tv'et og deaktiver de indbyggede højttalere. Denne proces varierer afhængigt af den Olevia-model, du har, men kan generelt findes i skærmens lydopsætningsmenu. Se din Olevia-manual for specifikke anvisninger, der passer til din model.

Optisk digital lydudgang

Trin 1

Sæt den ene ende af et optisk lydkabel, undertiden kaldet et "toslink" -kabel, til den "optiske" port på bagsiden af ​​Olevia TV. Sæt den anden ende af kablet i en tilgængelig optisk port på dit surround-sound-system.

Trin 2

Indstil din surround-lydmodtager til den "optiske ind" inputkilde. Du bør høre lyd fra enhver enhed, der aktuelt afspilles på Olevia TV. (Se tip til udvidet anvendelighed af denne opsætning.)

Juster lyden korrekt. Fordi du bruger en digital lydforbindelse, skal dit surround-sound-system have fuld funktionalitet med avancerede digitale indstillinger såsom Dolby-afkodning og justering af højttaler-for-højttaler.

Stereo-udgang

Trin 1

Find stereoudgangen på bagsiden af ​​Olevia TV (disse indgange er på siden af ​​nogle Olevia-modeller).

Trin 2

Sæt den ene ende af et dobbelt RCA-lydkabel i de tilsvarende røde og hvide indgangsstik på tv'et. Sæt den anden ende af kablet i tilgængelige stereoindgangsstik på dit surround-sound-system.

Indstil din surround sound-modtager til "stereo" -indgangskilden. Du bør høre lyd fra enhver enhed, der aktuelt afspilles på Olevia TV. Selvom denne stereoforbindelse ikke er i stand til at gengive ægte digital surroundlyd eller Dolby-kodning, har mange surroundsoundsystemer indstillinger såsom "5 Channel Stereo" eller "Simulated Surround", der forbedrer stereolydsignalet.