Sådan oprettes en salgstragtgrafik med PowerPoint

Når du forklarer processen med at sælge dine produkter eller tjenester, kan en salgstragt vise sig at være en effektiv visuel repræsentation af stadierne fra bly til transaktion. Hvis du vælger at oprette en salgstragt ved hjælp af Microsoft PowerPoint, kan du nemt indarbejde den i enhver diasshowpræsentation. Derudover kan du tilføje effekter som animation og brugerdefinerede farver. Lav en salgstragt ved hjælp af en SmartArt-grafik, eller download en skabelon, og rediger den, så den passer til dine behov.

Brug af SmartArt-former

Trin 1

Vælg fanen "Indsæt", og klik på "SmartArt" i gruppen Illustrationer. Vælg "Forhold" i venstre rude. Klik på grafikken "Tragt" i vinduet Vælg et SmartArt-grafik, og klik på "OK". En tragt vises på diaset.

Trin 2

Føj tekst til tragten. Klik på en hvilken som helst prøvetekst i billedet for at åbne tekstruden. Skriv det første trin i salgsprocessen i den første tekstlinje, og følg med de resterende trin i rækkefølge. For eksempel kan du indtaste "Mål", "Leads", "Opportunities" og "Sales".

Trin 3

Skift farve på tragten. Klik på tragten for at aktivere fanen SmartArt-værktøjer. Klik på fanen "Design". Klik på "Skift farver" i gruppen SmartArt Styles, og vælg de farver, du vil bruge.

Trin 4

Skift tragtens design. Klik på rullemenuen "SmartArt Styles" på fanen Design under SmartArt-værktøjer for at se galleriet. Peg på en stil for at få vist, hvordan din tragt vises. Klik på den stil, du ønsker at bruge.

Trin 5

Animer tragten. Vælg fanen "Animationer". Vælg den animation, du vil bruge. Klik på "Effektindstillinger" og vælg "En efter en". Klik på "Animationsrude" i gruppen Avanceret animation. Klik på rullemenuen på den første figur i animationsruden, klik på "Effektindstillinger", og anvend de valgmuligheder, du vil bruge, såsom den retning, du vil have formen i, og den timing, du vil bruge.

Gem dine ændringer, inden du lukker PowerPoint.

Brug af en skabelon

Trin 1

Vælg fanen "Filer" og klik på "Ny".

Trin 2

Skriv "pyramide" i søgefeltet, og tryk på "Enter".

Trin 3

Vælg en skabelon, du kan bruge som salgstragt, f.eks. "Pyramid Diagram" eller "Udfoldning af SmartArt Pyramid", og klik på "Download". Skabelonen åbnes i et nyt vindue.

Trin 4

Tilpas skabelonen som ønsket ved at tilføje din egen tekst, ændre farver eller stil og tilføje animation. Nogle skabeloner indeholder specifikke instruktioner, så følg dem, hvis de er tilgængelige.

Gem dine ændringer, inden du lukker PowerPoint.