Stop DS_Store-filoprettelse på netværksforbindelser

Hvis du ofte bruger din Mac på et krydsplatformnetværk, har du helt sikkert løbe ind i den ubehagelige oprettelse af .DS_Store-filer.

Hvis du er nysgerrig over, hvad filen bruges til, er DS_Store en skjult fil til Mac OS X, der gemmer forskellige bits data, som Finder skal huske, ligesom ikonposition, hvilket gør det helt ubrugeligt for alle, udover at du kan se.

Som standard vil din Mac oprette .DS_Store-filen overalt, herunder adgang til computere, der ikke er Mac'er, hvilket skaber et irriterende rod for netværksbrugere at finde.

Heldigvis kan du nemt slukke for oprettelsen af ​​DS_Store-filer på netværksforbindelser:

Stop .DS_Store fil oprettelse på netværks aktier

Start terminalen og skriv følgende nøjagtigt:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores true

Genstart din Mac, og du vil ikke længere have disse irriterende .DS_Store-filer, der vises hver gang du gennemsøger en netværksdeling.

Hvad er Thumbs.db?

Mac OS X er ikke det eneste operativsystem til at oprette forskellige systemfiler, så dS Store er ikke alene. Hvis du nogensinde har adgang til din Mac fra en Windows-pc, vil du sandsynligvis finde et par Thumbs.db-filer, der ligger rundt i din Macs mapper.

Thumbs.db tjener meget det samme formål i Windows, da DS_Store-filen gør for Mac OS X, hvilket gør det ubrugeligt for en Mac-bruger.

Hvis du vil slippe af med den lige så irriterende og ubrugelige Thumbs.db, skal du læse den nemme artiklen for at fjerne Thumbs.db filer hurtigt med Spotlight.

Kilde: Apple