Sådan oprettes en simpel lydforstærker

Audioforstærkere bruges til at forstærke lydbølger, der er konverteret til elektriske signaler. En lydforstærker skal forstærke indgangssignalet uden at indføre signalforvrængning.

En simpel type lydforstærker kan konstrueres ved hjælp af et integreret kredsløb kaldet en operationsforstærker. En operationel forstærker (også kendt som en \ "op-amp \") fungerer som den aktive komponent i lydforstærkerkredsløbet.

Trin 1

Skær fem længder af ledning og fjern 1/2 tomme isolering fra enderne af hver ledning. Vrid en af ​​lederne fra 5K sammen? modstand med den ene ende af den første ledning, og lod det snoede ledningspar til den op-amp udgangsstift (pin 1).

Trin 2

Vrid den gratis bly på 5K sammen? modstand til en af ​​ledningerne på 1K? modstand, og lod dette ledningspar til op-amp inverterende input (pin 2). Lod den ene ende af den tredje ledning til den ikke-inverterende indgang (pin 3).

Trin 3

Lod den ene ende af den fjerde ledning til \ "V + \" input-pin (pin 8) på op-amp. Fastgør den anden ende af den fjerde ledning til den positive batteripol. Lod den ene ende af den femte ledning til \ "GND \" -stiften (pin 4) på ​​op-amp. Drej de frie ender af den tredje og femte ledning sammen, og fastgør det snoede ledningspar til den negative batteripol.

Tilslut lydindgangskilden til den gratis ledning på 1K? modstand, og fastgør outputenheden (f.eks. en højttaler) til den frie ende af den første ledning.