Google Tablet kommer snart som iPad-konkurrent

Tabletkrigene er ved at varme op. IPad er i øjeblikket den eneste meningsfulde tablet enhed rundt, men det kan ændre sig så snart som i november, når Google ryger for at frigive deres Chrome OS Tablet. Ifølge MacRumors kan Google Tablet udgives senest den 26. november for at passe ind i feriehandelsperioden.

Kører Googles Chrome OS og knyttet til dataplaner via Verizon, hardware-specifikationerne i Google Tablet forventes at være imponerende, så enheden ikke "skuffer sine tidlige adoptere":

Det vil sandsynligvis være baseret på NVidias Tegra 2 platform og sport en 1280 × 720 multitouch skærm, 2 GB RAM, minimum 32 GB SSD, WiFi / Bluetooth / 3G-tilslutning, GPS, webcam og muligvis udvidelig opbevaring via en multikortlæser. Forvent at det skal være lige så geek-tastic som Nexus One

Google vil sandsynligvis aggressivt pris Chrome Tablet mod iPad, selv om prissætningsstrukturer for enheden og tilhørende datatjenester i øjeblikket ikke er kendt. Data plan kontrakter forventes at subsidiere forbrugernes omkostninger til tabletten dramatisk, ligner den måde mobiltelefon kontrakter.

Apples iPad er den dominerende tabletcomputer i øjeblikket, og hidtil har alle andre forsøg på at konkurrere på markedet floppet. Microsoft har allerede floundered, hvilket efterlader Google at være den eneste forudsigelige trussel mod iPads dominans. Google håber at replikere Androids succes mod iPhone med deres adgang til tablet-markedet, hvilket skaber endnu et hoved-til-hoved kamp mellem Apple og Google.

Ikke meget er kendt om touch-grænsefladen i Chrome OS, eller udseendet af Google Tablet selv, ovenstående billede er ikke andet end en spekulativ mockup. Du kan køre Chrome OS i Mac OS X, men den nuværende version, der flyder rundt, er virkelig ikke så spændende, det er stort set Chrome-browseren, der kører i en virtuel maskine. Det er meget usandsynligt, at den udgivne version af tabletterne Chrome OS vil være så kedeligt.