Sådan låses en netværkslåst telefon op

Når du køber en ny mobiltelefon, er chancerne for, at den kommer med en netværksblok anvendt. Dette er indstillet af det netværk, der betjener din telefon, og det forhindrer dig i at bruge dit håndsæt med et andet netværks SIM-kort. Årsagen bag dette er tydelig: Virksomheden ønsker, at du forbliver med sit netværk. På trods af disse bestræbelser er du helt inden for dine rettigheder til at ændre dit netværk, og du kan fjerne blokken ved at finde din oplåsningskode. Denne proces er den samme på de fleste mobiltelefoner.

Gennem netværket

Trin 1

Find din telefons IMEI-nummer. Dette kaldes ofte i det mindste et "serienummer" og er et unikt 15-cifret nummer, der findes på etiketten under telefonens batteri. Du kan også finde dette ved at skrive "* # 06 #" i dit håndsæt. Dette er en af ​​de mange koder, der udfører operationer på din telefon og bruges på samme måde som den oplåsningskode, du modtager senere. Kopier dit IMEI-nummer ned på et stykke papir.

Trin 2

Kontakt dit netværk. De fleste netværk giver dig din oplåsningskode i bytte for et ofte relativt stort gebyr. Hvis du har været sammen med dem et stykke tid, kan de være barmhjertige og give dig koden gratis, men i de fleste tilfælde vil de opkræve.

Trin 3

Giv dem dit IMEI-nummer. Dette er nødvendigt for at generere din unikke oplåsningskode og er den eneste information, de har brug for ud over telefonens mærke og model. Netværk er generelt ret langsomme med at sende din kode ud, og du venter muligvis omkring en uge på at modtage den.

Indtast din oplåsningskode i dit håndsæt. Dette kan normalt gøres uden særlig forberedelse, men nogle telefoner kræver, at du tænder det uden SIM-kortet for at fjerne netværksblokken. Du vil se en meddelelse, der bekræfter, at blokken er blevet ophævet.

Gennem uafhængige virksomheder

Trin 1

Få din telefons IMEI-nummer på den måde, der er beskrevet ovenfor (skriv "* # 06 #" i håndsættet). Mange mobiltelefonbrugere har brug for deres telefon ulåst på et eller andet tidspunkt, og som et resultat er der mange virksomheder online, såsom The Phone Unlockers, der giver oplåsningskode mod et mindre gebyr.

Trin 2

Indtast detaljer om dit mærke og din model på hjemmesiden, og angiv dit IMEI-nummer i det ønskede rum. Websteder oplader ofte meget mindre og leverer meget hurtigere end selve netværkene og er på mange måder den bedre mulighed. Du har normalt din kode inden for få dage.

Indtast oplåsningskoden i dit håndsæt. Din telefon er nu fri fra netværksblokken, og du kan skifte netværk. Oplåsning øger også videresalgsværdien på din telefon.