Få MacBook-batteriets levetidsprocent tid tilbage fra kommandolinjen i Mac OS X

Mens de fleste Mac-laptopbrugere vil stole på indikatoren for batteriprocent, der findes i menulinjen i OS X, kan de, der bruger meget tid på kommandolinjen, finde det nyttigt at vide, at MacBook batterilevetid og batteriladning procentvis resterende information kan være hentes direkte fra terminalen i Mac OS X.

Dette trick virker for at hente batteridetaljer på alle Mac-laptops i næsten alle versioner af OS X derude, uanset om det er en MacBook Pro, MacBook Air eller MacBook.


Selvom du ikke er en tung kommandolinjebruger, er dette et simpelt tip, som alle kan få batterilevetid information om deres Mac på denne måde, så skyder du bare op på Terminal-appen og indtaster den relevante pmset-syntaks.

Sådan får du vist batteriprocent, batteriets levetid og batteriladningsstatus for en Mac fra kommandolinjen i OS X

Kommandoen for at få batteridata, herunder procentsats, resterende tid, batterikilde og status for batteriladning, er som følger:

pmset -g batt

Hit vender tilbage som normalt, og du vil se noget som følger, forudsat at du i øjeblikket kører fra et MacBook-batteri:

% pmset -g batt
Now drawing from 'Battery Power'
-InternalBattery-0 90%; discharging; 6:32 remaining

Hvis MacBook Pro / Air er tilsluttet en MagSafe-netadapter, rapporterer pmset-kommandoen "AC Power" og viser status for batteriopladningen.

% pmset -g batt
Now drawing from 'AC Power'
-InternalBattery-0 100%; charged; 0:00 remaining

Og hvis MacBook er aktivt opladning, får du også oplysninger om den aktuelle opladningsprocent og den resterende tid, indtil der er en fuld opladning:

% pmset -g batt
Now drawing from 'AC Power'
-InternalBattery-0 92%; charging; 0:12 remaining

Selvfølgelig, hvis du bruger denne kommando på en Mac, der ikke har et internt batteri, vil det ikke rapportere noget, hvilket man kan forvente.

Mens pmset-kommandoen specificerer specifikationer for Macs interne batteri, kan du også få batterioplysninger om tilsluttede enheder. Et andet nyttigt trick er at få Bluetooth-enhedens batteriniveauer fra kommandolinjen og bruge en anden kommando, hvilket er fantastisk for brugere af et trådløst tastatur og en mus.

Kommandolinjen er generelt rettet mod mere avancerede brugere, og du kan finde den samme type information fra det venligere brugergrænseflade på Mac'en via batteri menulinjen og menulinjen Bluetooth. Hvis du bemærker, at batterilevetiden ikke fungerer som forventet, kan du finde ud af, hvilke apps der bruger batteri og energi og træffe foranstaltninger ved enten at afslutte dem eller afslutte processerne kraftigt.