Forskelle mellem DSL og VDSL

Internettet har udviklet sig til en verdensomspændende styrke drevet af teknologi, der konstant ændrer sig. For mange år siden var den eneste beslutning, som internetbrugere skulle tage, om de skulle installere en anden telefonlinje, da de var online hele dagen producerede evige travle signaler til familie og venner, der forsøgte at ringe ind. I dag er beslutningen mere involveret for private og forretningsbrugere ens. At lære forskellene mellem DSL og VDSL bredbåndstjeneste hjælper dig med at beslutte, hvad der er bedst for dig.

Tilgængelighed

Tilgængelighed er let den vigtigste faktor, når det kommer til at vælge en internettjeneste. Du kan ikke få en tjeneste, hvis den ikke leveres i dit område. VDSL er det nyeste fremskridt inden for internetteknologi, men det er kun tilgængeligt i begrænsede områder. På den anden side tilbydes DSL bredt af de fleste internetudbydere. Hastigheden på din forbindelse kan dog variere og afhænger af din nærhed til din operatørs fysiske facilitet.

Fart

Hastighed er sandsynligvis den næstvigtigste faktor, især fordi hastighederne mellem DSL og VDSL er ret forskellige. VDSL kan producere gennemsnitlige downloadhastigheder på op til 50 Mbps og uploadhastigheder på op til 2 Mbps, selvom dette er begrænset til korte, lokale sløjfer som inden for et lille kvarter. DSL har meget langsommere forbindelseshastigheder på omkring 2 Mpbs nedstrøms og 500 Kbps opstrøms. Denne hastighed falder, når din afstand til din tjenesteudbyders hovedkontor øges, hvilket kan resultere i meget lavere forbindelseshastigheder end annonceret.

Udstyr

Forskellen i udstyr mellem DSL og VDSL er også ret betydelig. Til DSL-service er alt hvad du behøver, et DSL-modem, der er tilsluttet en konventionel telefonlinje. For VDSL Internet kræves et fiberoptisk kabel for at dirigere dataene til dit hjem eller kontor. De fleste telefonselskaber opgraderer deres linjer til fiberoptik, men store dele af landet vil ikke blive betjent i en årrække. Imidlertid har et nyt fremskridt inden for teknologi gjort det muligt at føre fiberoptisk kabel til en central placering, som derefter distribuerer VDSL-signalet til abonnenter i et kvarter.

Koste

Den endelige overvejelse, der normalt vipper skalaen på, hvilken type internettjeneste der er bedst for dig, er omkostninger. VDSL tilbyder høje forbindelseshastigheder, men med en høj pris. AT&T tilbyder VDSL-tjeneste under sin U-Verse-produktlinje for omkring $ 100 om måneden fra oktober 2010, og det er før udstyrsgebyrer og forudsat at det er tilgængeligt i brugerens område. I den anden ende af spektret er DSL. En standard DSL-forbindelse fra AT&T er ca. $ 20 pr. Måned plus omkostningerne ved en telefonlinje og udstyr til en 6 Mbps / 768 Kbps-forbindelse, forudsat at DSL-tjenesten er tilgængelig i brugerens område.