Hvordan man laver HTML-spil

HTML er webdesignets sprog. Webbrowsere fortolker HTML for at vise korrekt formateret tekst og grafik. Den overordnede struktur for en webside oprettes i HTML. Andre programmeringssprog bruges normalt til at skabe mere interaktivitet på en side. PHP, JavaScript og Flash er eksempler på de værktøjer, der bruges til at generere dynamiske websteder. Det er dog muligt at tage HTML til dets grænser. Fornøjelige spil kan f.eks. Kun oprettes via HTML. Det er også muligt at bruge HTML til at integrere spil fra andre kilder.

Interaktiv fiktion

Skitsere en "vælg hvert trin" -stil af interaktiv fiktion. En måde at bruge de begrænsede programmeringsegenskaber på HTML er at stramme en samling uafhængige HTML "kapitel" websider sammen i en "vælg dit eget eventyr" type oplevelse. Skriv en historie med flere kritiske plotpunkter, og vælg alternative resultater baseret på læsernes beslutninger.

Åbn en teksteditor. Skriv det første "kapitel" i din historie.

Tilføj to eller flere links i slutningen af ​​kapitlet for at give læseren valg. Formater hvert link som "Choice A" for det første valg, "Choice B" for det andet valg osv. Indtast den fulde beskrivelse for hvert plotvalg i de områder, der er mærket som "Choice A" eller "Choice B."

Gem filen som "index.html."

Opret en ny tekstfil. Skriv det indhold, der er knyttet til det førstevalg, du gav læseren.

Gem filen som "1.html."

Opret en ny tekstfil. Indtast det indhold, der er knyttet til det andet valg, du gav læseren.

Gem filen som "2.html."

Opret flere kapitler og plotpunkter, hvis det ønskes. Slutningen af ​​hvert kapitel kan give den samme HTML-kode til valg af valg. Nye tekstfiler oprettes for hvert valg. Forøg blot HTML-filnavne med "3.html", "4.html" osv. For at oprette flere kapitler.

Dobbeltklik på "index.html" for at starte den interaktive HTML-oplevelse. Det åbnes i en webbrowser og præsenterer det første kapitel og sæt valg. Hvert klik åbner automatisk den anden HTML-fil, der svarer til dette valg.

Brætspil

Find et brætspilscript online. Mange er tilgængelige gratis (se "Referencer").

Opret et nyt tekstdokument.

Kopier og indsæt HTML-koden fra brætspilscriptet i tekstdokumentet.

Gem HTML-filen ved hjælp af ethvert filnavn, du ønsker. Brug ".html" filtypen.

Dobbeltklik på den ".html" -fil, du har gemt for at begynde at spille spillet.