Omgående ændre størrelse, rotere og flip billeder via kommandolinje med sip

Du kan ændre størrelsen på, rotere eller vende en billedfil via Macs Terminal ved hjælp af det kraftfulde kommandolinjeprogram. Manipulering af billeder med sip er praktisk taget øjeblikkelig, og hvis du hurtigt skal ændre størrelse, rotere eller vende en billedfil og vil forblive inden for kommandolinjen, kan den helt sikkert slå op med en GUI-applikation som Preview for at udføre de samme billedmodifikationsopgaver . Bemærk, at sip ændrer billedfilen øjeblikkeligt, og der kræves ingen bekræftelse.

Lad os komme i gang og lære at lave nogle billedredigeringer og ændringer med sip.

Ændring af et billede med sip fra terminal

For øjeblikkeligt at ændre størrelsen på en billedfil med sip, skal du bare bruge følgende kommandosyntax:

sips -z 600 800 test.jpg

Formatet for sipperne -z-flag er højde først end bredde, så på trods af at kommandoen vises dimensionelt bagud til mange computerbrugere, vil ovennævnte kommando ændre størrelsen på et billede til 800 pixel bredt med 600 høje. Du kan justere dette, hvis det passer, enten indenfor proportionerne som allerede angivet af billedet, eller endda ændre størrelsen på et billede ud af de sædvanlige begrænsninger og gå til en helt ny størrelse. Bare husk kommandosyntaxen, og formatet for resizing er:

sips -z height width [file]

Roterende billeder fra sladder på terminalen

Sip roterer som standard med uret, så du skal bare angive de grader, du vil have et billede roteret, sådan:

sips -r 90 image.jpg

Filen vil straks drejes 90 grader med uret. Ændring af graderne og -r-flag vil indstille rotationen som passende, for eksempel ville dette vende billedfilen som angivet i alt 270 °:

sips -r 270 image.jpg

For at gennemgå, er kommandosyntaxen til rotation:

sips -r degree [file]

Vend et billede med sip i terminalen

Ved hjælp af sip kan du også vende et billede lodret eller vandret fra kommandolinjen, her er et eksempel:

sips -f horizontal image.jpg

Dette vil øjeblikkeligt vende image.jpg vandret, du kan lige så nemt vende billedet lodret ved at erstatte vandret med lodret som sådan:

sips -f vertical image.jpg

For at vende billeder er kommandosyntaxen at huske, at:

sips -f orientation [file]

Bemærk, at vi brugte JPG-filer til formålet med dette eksempel kommandosyntax, men i virkeligheden kan du bruge kommandoen sips på næsten ethvert billedfilformat, hvad enten det er PNG, TIFF, JPEG, GIF, PDF, PICT og mange andre. Med tanke på filformater kan sipperne også konvertere billedfiler til nye formater med en kommando samt udføre kommandolinjebaseret batch resizing. Samlet set er sipperne utroligt kraftfulde, og hvis du er kommandolinjebruger og har brug for at ændre billeder, vil du finde masser af brug for det. Tjek alle vores tip tip her.