Fordele og ulemper ved bredbåndssatellit

Satellitbredbånd eller satellitinternet er en type internetforbindelse, der leveres af en satellit i stedet for landbaserede DSL-kabler, opkaldsforbindelser eller andre kabeltjenester. Denne type bredbånd er tilsluttet en parabol-netværkstjeneste og kan levere lignende internetteknologier til de mere almindelige DSL- eller opkaldstjenester. Det har fordele og ulemper,

Fordel: Placering og mobilitet

Den største fordel ved satellitinternet er, at du kan modtage bredbåndsinternet-signaler fra ethvert sted på jorden, uanset hvor langt du er fra en internetport til kabelforbindelse. Dette kan være praktisk for dem, der arbejder eller bor i fjerntliggende eller landlige omgivelser, hvor den eneste mulighed for internetforbindelse er den meget langsomme modemforbindelse. Det er praktisk og nyttigt til vedligeholdelse af internetsignaler på forskellige steder, især når du rejser i et køretøj som et skib eller et tog.

Fordel: Tilgængelighed

Satellitinternet kan gavne mange virksomheder på grund af den problemfri kommunikation, det giver. For forretningskontinuitet, især i situationer, hvor jordbaserede udbydere af et signal kan være deaktiveret, beskadiget eller simpelthen ikke-eksisterende, kan mennesker og organisationer stadig holde kontakten med hinanden. Satellitinternet er en fantastisk løsning for virksomheder med kontorer i hele verden.

Ulempe: Langsom forbindelse

Fordi internetsignalet skal rejse 22.000 miles for at nå en satellit og tilbage til jorden, kan der være en forsinkelse eller forsinkelse mellem anmodning om data og modtagelse af et svar. Den gennemsnitlige latenstid for satellitinternet er mellem 500 og 900 millisekunder - meget langsommere end en opkaldsforbindelse. Dette er acceptabelt, når man simpelthen har brug for grundlæggende internetaktiviteter såsom læsning og afsendelse af e-mails eller websurfing. Men det kan være for langsomt for applikationer, der kræver adgang i realtid, såsom videokonferencer, internetspil, stemmechats og VoIP-telefonopkald.

Bekostning

Satellitinternet er dyrere end jordforbindelser. Fra 2010 koster det i gennemsnit to eller tre gange mere end DSL-service. Udstyr, der kræves til internet via satellit, såsom satellitmodem og parabol, varierer fra $ 600 til $ 2000.

Vejrforstyrrelse

Satellitinternet kan blive påvirket af vejrforstyrrelser. Regn blokerer ikke feeds eller signaler, men kan udløse en interferens kaldet "regnfade", hvilket kan forårsage meget langsommere download- og uploadhastigheder og en uregelmæssig internetforbindelse.