Sådan Batch Omdøb filer på Mac OS X nemt fra Finder

Moderne versioner af OS X inkluderer et indbygget batch-fil omdøbningsværktøj, der gør det muligt for Mac-brugere at omdøbe store grupper af filer, mapper, fotos eller alt andet, der befinder sig i deres filsystem i en enkelt handling. Dette værktøj til masseomdøbning af genstande er en del af Finder, hvilket betyder, at der ikke er tilføjelser, downloads eller DIY Automator-værktøjer til brug, og omdøbningsfunktionen er meget kraftfuld, men alligevel meget nem at bruge.

Vi skal demonstrere, hvordan man omdøber en gruppe filer på en Mac ved at matche en streng tekst og erstatte den med en anden tekststreng. Du finder det grundlæggende omdøbningsværktøj fungerer ret ligner andre Find & Replace-funktioner, som findes i andre applikationer, bortset fra at det er begrænset til fil- eller mappens navne på elementer, du vælger i OS X Finder. Du kan også finde evner til at føje tekst til filnavne, eller for at formatere eksisterende filnavne fuldstændigt og erstatte dem med ny tekst.

Sådan Batch Omdøb filer på Mac med Rename Finder Item Funktion af OS X

  1. Vælg filerne i Finder i OS X, som du ønsker at omdøbe omdøb
  2. Højreklik (eller Control + Click) på de valgte filer og vælg "Omdøb X Items", hvor X er antallet af valgte filer
  3. I værktøjet "Rename Finder Items", der vises, skal du vælge 'Erstat tekst' fra rullemenuen (dette er standard)
  4. Ændr søgningen "Find" for at matche den streng, du ønsker at erstatte, og rediger derefter "Udskift med" -kassen for at matche det, du vil have filerne omdøbt til, "Eksempel:" vist nederst i vinduet Omdøb Finder-element vil vise, hvad filerne omdøbes vil se ud
  5. Klik på "Omdøb" for øjeblikkeligt at omdøbe alle de filer, der blev valgt

Omdøbsprocessen sker næsten øjeblikkeligt, men hvis du omdøber hundredvis eller tusindvis af udvalgte filer, tager det et øjeblik eller to at fuldføre omdøbsproceduren, som det sker på en fil for fil. Når det er færdigt, kan du straks se resultaterne i Finder, filnavnene vil blive ændret til det, du valgte i omdøbningsværktøjet.

Værktøjet Rename Finder Items har tre omdøbningsfunktioner, den ovennævnte finder og erstatter tekstmatch, evnen til at tilføje tekst til filnavne og endelig evnen til at omdøbe og ændre filnavnnavnet til noget sekventielt. Disse valgmuligheder vælges via rullemenuen til omdøbningsværktøjspanelet, alle er lige så nemme at bruge.

Den korte video nedenfor viser bulknavnet på filer ved at erstatte eksisterende tekst med ny tekst ved hjælp af dette omdøbningsværktøj i Finder i OS X:

Batch omdøbning er utænkeligt nyttigt, om det bruges til at gøre mange filer mere beskrivende filnavne, eller endda at reducere lange filnavne til kortere. Der er et utal af formål til bulk omdøbning funktioner, og for dem, der gør tunge brugen af ​​filsystemet, vil du sandsynligvis finde dig selv bruger denne funktion meget ofte.

Funktionen Rename Finder Items kræver, at Mac'en kører OS X 10.10 eller nyere for at få denne funktion tilgængelig. I tidligere versioner af OS X kan batch omdøbe filer ved at bruge dette Automator-værktøj i stedet. At Automatorscript fortsætter med at fungere i moderne versioner af OS X, er det bare mindre nødvendigt nu, at Mac'en indeholder et indbygget værktøj til at udføre bulk-omdøbningsfunktioner.

Åh og forresten, hvis du vælger et enkelt emne i Finder og bruger et højreklik, finder du funktionen "Rename" mangler i kontekstmenuen. Det skyldes, at omdøbe en enkelt fil eller mappe udføres gennem selve varenavnet, enten ved at klikke på filnavnet eller ved at trykke på Retur-tasten, da filen eller mappen er valgt.