Hvordan fungerer en MOSFET-transistor?

MOSFET-transistorer er de mest populære typer halvledere i dag. MOSFETS har faktisk erstattet bipolære transistorer, især i barske elektriske miljøer, der ville ødelægge bipolære transistorer.

Digital

Ved effektivt at blokere enhver jævnstrøm (DC) fra at strømme i kanalen reducerer MOSFETS strømforbruget og giver mulighed for store impedanser eller modstande, hvilket igen resulterer i en høj fanout-kapacitet. Denne isolation mellem porten, som kanalen bruges af designere til at forbedre ydeevnen.

Analog

Da MOSFETS kan betjenes med nul gate strøm spændinger såvel som nul dræningskilde spændinger, er de ideelle switch-enheder. Derudover kan de ætses på en siliciumchip for at fungere som præcisionsmodstande og kondensatorer og føder komplette analoge kredsløb på en enkelt chip.

Som switche

Drevspændinger, der påføres MOSFETs portterminal, kan bruges til at tænde eller slukke for en MOSFET. Omskiftningshastigheden kan også køres og muliggør passage af både høje og lave strømme. Denne kontrol over MOSFETS gør dem mere effektive som switches sammenlignet med bipolare junction transistorer.