Sådan konverteres ODT til XLS

ODT er filformatet til Open Document Text, et format, der bruges til tekstbehandlingsdokument i open source-programmer, såsom OpenOffice og GoogleDocs. For at konvertere et ODT-dokument til en XLS-fil (Microsoft Excel-regneark) skal du først konvertere filen til et almindeligt tekstdokument, som Microsoft Excel kan læse. Excel bruger guiden Tekstimport til at formatere dit tekstdokument til et redigerbart regnearkdokument. Der er flere måder at konvertere din ODT-fil til tekst - ved hjælp af OpenOffice, Microsoft Word eller en gratis online konverter.

Konverter ODT til TXT

Trin 1

Konverter din ODT-fil til almindelig tekst (TXT) ved hjælp af en gratis online konverter, hvilket kan være den mest effektive måde at konvertere på, hvis du ikke ejer nogen tekstbehandlingssoftware. Åbn en webbrowser, og log på et gratis filkonverteringswebsted (se Ressourcer). Klik på "Gennemse" for at vælge den ODT-fil fra dine computerfiler, som du vil konvertere. Vælg "TXT" for outputformatet. Klik derefter på "Konverter". Nogle konvertere kræver også, at du indtaster en e-mail-adresse, da den sender dig det konverterede dokument via e-mail.

Trin 2

Download og installer OpenOffice, hvis du ikke allerede har det. Du kan bruge det gratis program til ikke kun at oprette ODT-filer, men konvertere dem til andre dokumenttyper. Åbn OpenOffice Writer, og klik derefter på "File" og "Open" for at åbne den ODT-fil, du vil konvertere. Klik på "File" igen og derefter på "Save as." Indtast et filnavn til dokumentet, og vælg en destinationsmappe. På listen "Gem som type" skal du vælge "Tekst (.txt)" og klikke på "Gem".

Konverter din ODT-fil ved hjælp af Microsoft Word, som fungerer lige så godt som OpenOffice. Åbn Word. Klik på "File" eller "Microsoft Office-knappen" (Word 2007). Klik på "Åbn". Vælg "OpenDocument Text" på listen "Files of Type". Gennemse dine filer for at vælge ODT-filen, og klik på "Åbn". Klik på "File" eller "Microsoft Office-knappen" igen, og klik derefter på "Save as." Indtast et filnavn, og vælg en destinationsmappe til dokumentet. På listen "Gem som type" skal du vælge "Almindelig tekst." Klik på "Gem".

Importer en tekstfil i Excel

Trin 1

Åbn Microsoft Excel. Klik på "File" eller "Microsoft Office Button", afhængigt af din version af Excel. Klik på "Åbn". Vælg "Tekstfiler" på listen over filtyper. Vælg den tekstfil, du lige har gemt, og klik derefter på "Åbn". Excel starter automatisk guiden Tekstimport, hvor du kan tilpasse, hvordan Excel importerer filen.

Trin 2

Vælg datatypen i din tekstfil under "Original datatype." Vælg "Afgrænset", hvis dine tekstfelter er adskilt af bestemte tegn. Klik på "Næste".

Trin 3

Vælg de afgrænsere, der findes i dine data, der adskiller værdier. Hvis du f.eks. Vil adskille tekstfelter efter faner i filerne, skal du vælge "Tab". Se på dataeksemplet nederst i dialogboksen for at se, hvordan regnearket ser ud. Klik på "Næste".

Trin 4

Vælg det "kolonnedataformat", du foretrækker for hver kolonne med tekst. Klik på "Finish" for at importere tekstfilen.

Klik på "File" eller "Microsoft Office-knappen" og derefter "Save as." I Excel 2007 eller 2010 skal du vælge "Excel-projektmappe 97-2003" på listen "Gem som type" for at gemme dokumentet som en XLS-fil (fordi det oprindelige format til Excel 2007 og 2010 er XLSX). I tidligere versioner af Excel skal du vælge "Excel-projektmappe". Klik på "Gem".