Generer sikre adgangskoder i Safari med iCloud nøglering til Mac OS X

iCloud Keychain er en adgangskodehåndteringsfunktion, der ankom til Mac med OS X Mavericks og til den mobile Apple World med iOS 7. Det lagrer i grunden krypterede adgangskoder sikkert i iCloud, som derefter kan åbnes sikkert via din Mac eller iOS-enhed, så du tillader Du skal aldrig indtaste en adgangskode igen. Det er praktisk nok, men en anden stor funktion er iCloud Keychains evne til tilfældigt at generere sikre adgangskoder direkte i Safari, som derefter gemmes i nøgleringstjenesten som en del af AutoFill-tjenesten og derefter tilgængelig fra nogen af ​​dine andre Mac- eller iOS-enheder.

Mange brugere har ikke denne funktion aktiveret som standard, så lad os da dække aktivering af iCloud-nøglering og derefter bruge funktionen til at generere en sikker adgangskode direkte i Safari under den velkendte 'nye konto'-tilmeldingsproces, der er allestedsnærværende i hele internettet.

Aktivér iCloud nøgleringstøtte til OS X

Først skal du aktivere iCloud nøglering, eller i det mindste bekræfte, at du har aktiveret det. Dette er simpelt:

  1. Gå til Apple-menuen og åben Systemindstillinger
  2. Åbn "iCloud" præferencepanelet - hvis du på en eller anden måde endnu ikke har en iCloud-konto, skal du bruge en til at få adgang til eventuelle iCloud-funktioner
  3. Rul gennem listen og find "Nøglering" og sørg for, at feltet ved siden af ​​det er markeret, og afslut derefter af Systemindstillinger

Bemærk, at hvis du ikke har brugt iCloud-nøglering, før du bliver bedt om at konfigurere en iCloud-sikkerhedskode, bruges dette til at godkende andre enheder til at bruge iCloud-nøglering, og for at bekræfte din identitet. Glem ikke sikkerhedskoden, det er vigtigt.

Generer et sikkert kodeord i Safari & Butik i iCloud nøglering

Nu da iCloud Nøglering er på, kan vi bruge den til at generere og, vigtigere, opbevare sikre adgangskoder. Følgere af OSXDaily ved sikkert allerede, at nøglering kan generere stærke adgangskoder på Mac, forskellen her gemmer dem i skyen, hvilket giver nem adgang. Hvis du havde Safari åbent, da du aktiverede iCloud Nøglering, skal du afslutte og genstarte appen før du begynder:

  1. Åbn Safari og gå til enhver hjemmeside tilmelding side, vi vil bruge Facebook som et eksempel, men alt med et "New Password" -felt fungerer
  2. Opret kontoen som sædvanlig, og når du klikker eller faner ind i feltet "Ny adgangskode", skal du notere pop opfladerne, der siger "Brug Safari foreslået adgangskode:" - dette er den tilfældigt genererede adgangskode
  3. Vælg den adgangskode, der skal bruges, som derefter krypteres og gemmes i iCloud, og udfør web-tilmeldingsprocessen som normalt

Dette er så nemt, og adgang til det sikre kodeord er nu gjort som en del af AutoFill for alle enheder, der også bruger iCloud nøglering, uanset om de er på OS X eller iOS. Det eneste krav er, at funktionen også er aktiveret på den pågældende enhed, og at den samme iCloud-konto bruges. Husk, at opsætning af nye enheder med iCloud nøglering vil kræve, at iCloud Security Code indtastes som en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

Du vil bemærke det foreslåede kodeord er normalt en streng af gibberish med specialtegn, hvilket er præcis det, du vil have, hvis du leder efter en sikker adgangskode. De er ikke ment at være nemme at huske eller let at læse, fordi med iCloud Nøglering er brugeren ikke ment at nogensinde kende adgangskoden, da den er tilgængelig via iCloud efter behov. Dette er i modsætning til at bede Siri om at generere en tilfældig adgangskode, som er sikker, men du skal selvfølgelig enten forsøge at huske det selv eller skrive ned.

Hvor sikkert er adgangskoder gemt i iCloud nøglering?

Med enhver onlinetjeneste er det naturligt at undre sig om sikkerhed i disse dage, og heldigvis er Apple meget åben over, hvilken krypteringsstyrke den bruger til at sikre gemte adgangskode data gemt i iCloud nøglering:

[iCloud Keychain] uses 256-bit AES encryption to store and transmit passwords and credit card information. Also uses elliptic curve asymmetric cryptography and key wrapping.

I et kort resumé er det meget sikkert. Du kan læse mere på Apples iCloud-sikkerhedsside. For yderligere baggrund er AES den standard, der anvendes af den amerikanske regering, og AES 256 bruges af NSA, angiveligt at beskytte mod (for tiden teoretisk) kvantecomputere, de interesserede i detaljerne herom kan læse mere på Wikipedia og på NSA's krypteringsside.

Alt i alt er jeg meget komfortabel med iCloud nøglering, især for den uendelige mængde temmelig almindelige logins derude for tilsyneladende alle hjemmesider i verden. Hvis du kun er halvt overbevist, måske overvejer at bruge iCloud Nøglering i begrænsede situationer, til websteder, som du ikke rigtig bekymrer dig meget om. Og hvis du er en sikkerhedsbuffer, gå ikke glip af vores igangværende sikkerhedsserie til iOS og OSX, med tips spænder fra simpelt til komplekst.