Hvordan integrerer jeg albumkunst i MP3-filer?

MP3-filer har mulighed for at gemme mere end bare lyddata. Ved hjælp af de indbyggede taggingfunktioner i MP3-filformatet kan du tilføje data såsom kunstner- og sangnavne og genrer. Du kan også integrere albumcover i en MP3-fil. De fleste softwaremedieafspillere kan vise albumgrafik, når du spiller en sang, ligesom mange personlige medieafspillere som f.eks. IPod. Integrer albumbilleder ved hjælp af Media Player i Windows 7 eller iTunes på en Mac.

Windows 7

Trin 1

Kør Windows Media Player fra menuen Start. Du kan også dobbeltklikke på en MP3-fil for at køre Windows Media Player, hvis det er din computers standard musikafspiller.

Trin 2

Find MP3-filen i Media Player-biblioteket. Hvis den sang, som du vil føje albumbilleder til, ikke findes i biblioteket, skal du trække den til Media Player-vinduet og slippe den.

Trin 3

Højreklik på MP3-filen, og vælg derefter Find albuminfo. Media Player søger online efter musik, der matcher den valgte MP3-fil og viser miniaturebilleder i et nyt vindue.

Trin 4

Klik på miniaturen, der indeholder den korrekte albumgrafik, og klik derefter på "Næste".

Klik på "Finish" for at føje albumgrafikken til MP3-filen.

Mac OS X

Trin 1

Kør iTunes fra docken eller mappen Programmer.

Trin 2

Klik på menuen Avanceret øverst i vinduet, og vælg derefter Hent albumillustrationer for at få iTunes til at finde illustrationer til alle sangene i iTunes-biblioteket. Alternativt kan du højreklikke på en enkelt MP3-fil og vælge Hent albumbilleder for at få iTunes til kun at finde albumgrafikken til den sang. Hvis iTunes finder den rigtige albumgrafik, ændrer den automatisk MP3-filen. Hvis iTunes ikke kan finde albumgrafikken, skal du fortsætte til næste trin.

Trin 3

Højreklik på MP3-filen, og vælg Hent info.

Trin 4

Klik på fanen Illustrationer.

Trin 5

Træk en billedfil til fanen Illustrationer, og slip den. Alternativt kan du klikke på knappen "Tilføj", finde en billedfil på din computer og dobbeltklikke på den.

Klik på "OK".