Sådan fjernes svamp fra kameralinser

Svampe kan hurtigt inficere en kameralinse, der er blevet udsat for det korrekte miljø for sporevækst. Fugtige, varme forhold tillader udvikling af svamp, der viser sig på kameralinser som uklarhed ledsaget af spindelvævlignende fremspring.

Frygt for at sprede svampen kan forhindre nogle ejere i at forsøge at fjerne den fra deres kameralinser, men så længe glasset ikke er blevet permanent beskadiget, kan opgaven udføres med omhyggelig anvendelse af nogle almindelige husholdningsartikler.

Trin 1

Fjern linsen fra kameraet i henhold til instruktionerne i din models ejervejledning. Hvis svamp har infiltreret linsens inderside, skal det muligvis skilles ad. Dette overlades normalt bedst til en professionel eller en person med tidligere erfaring med at demontere kameralinser. Hvis du bemærker spor af svampe, der ikke er let tilgængelige, kan du overveje at besøge en kamerabutik, så en kvalificeret person kan tackle manøvren.

Trin 2

Fej snavs og snavs, som kan ridse linsen under rengøringen, væk med en linsebørste.

Trin 3

Bland en opløsning af to spiseskefulde af hydrogenperoxid og ammoniak. Gør dette i et godt ventileret område, eller brug en åndedrætsmaske for at forhindre indånding af røg.

Trin 4

Fugt en ren vatpind med opløsningen. Det skal være fugtigt, men ikke gennemblødt.

Trin 5

Begynd ved den ydre kant af linsen og tør forsigtigt rundt om omkredsen med den fugtige vatpind. Drej vatpinden, når du tørrer af, så der er en ren overflade, der kontinuerligt berører linsen. Du kan bruge flere vatpinde under denne proces, når du tørrer hele linsen.

Brug en vanddæmpet mikrofiberklud til at rengøre linsen efter fjernelse af svampen. Tør linsen med en separat mikrofiberklud, og saml dit kamera igen.