Sådan installeres lydkort med Linux

De fleste lydkort fungerer ude af kassen med Linux, men nogle har brug for yderligere konfiguration for at fungere korrekt. Linux-distributioner som Ubuntu leveres med brugervenlige GUI-baserede (grafiske brugergrænseflade) applikationer til installation og konfiguration af lydkort. Nogle Linux-systemer kan dog kræve et par terminalkommandoer for at få lyd til at fungere.

Trin 1

Sæt dine højttalere i "Audio Out" -stikket på det nye lydkort, og skru derefter op for lyden. Genstart computeren, og gå ind i BIOS (normalt ved at trykke på "F2," F10 "eller" Slet "-tasten).

Trin 2

Deaktiver den integrerede lydchip på dit bundkort (se om nødvendigt brugervejledningen til din computer), hvis du installerede et tredjeparts lydkort. Gem BIOS-indstillingerne, og start derefter i Linux.

Trin 3

Åbn en terminal, og skriv "sudo apt-get install libasound2 alsa-utils alsa-oss" (uden anførselstegn), og tryk derefter på "Enter". Dette installerer ALSA og et par codecs, der er nødvendige for at afspille lyd i nogle Debian-baserede systemer.

Trin 4

Klik på ikonet "Højttaler" på hovedværktøjslinjen for at åbne mastervolumenkontrollen. Slå lydstyrkeskyderne "Højttaler", "Master", "Hovedtelefon" og "PCM" til, og skub derefter lydstyrkeknapperne op til firs procent.

Trin 5

Sådan installeres lydkort med Linux

Åbn lydkonfigurationsprogrammet til din særlige Linux-distribution. I Ubuntu skal du for eksempel klikke på hovedmenuen og derefter holde markøren over "System", derefter "Indstillinger" og derefter klikke på "Lyd".

Klik på "Test" -knapperne i hver kategori. Hvis der ikke er nogen lyd, skal du teste hver post i rullemenuen (ALSA, PulseAudio, OSS osv.), Indtil du finder en fungerende konfiguration. Klik på knappen "Luk" for at gemme indstillingerne, og genstart derefter computeren.