Sådan streamer du radio på mit websted

Det grundlæggende koncept med streaming af medier går tilbage til et patent fra 1922 for "effektiv transmission af information via signaler over ledninger", som var grundlaget for baggrundsmusikfirmaet Muzak. I den digitale tidsalder har internetradiostationer udvidet traditionel radio og den nyere satellitradio med indhold, der leveres via streams, der stammer fra Internettet. Du kan integrere disse internetradiostreams på dine websteder.

Sådan fungerer internetradio

Internetradiostationer drager fordel af Internets evne til at levere digital information uanset vejr og geografiske forhold. Udsendelsen stammer fra stationens computere og uploades derefter til nettet ved hjælp af multicast-servere, som kan levere flere streams fra enkelt servere og samtidig opretholde tilstrækkelig båndbredde for at sikre streaming uden afbrydelse. En internetradiostation har en universel ressource-lokaliseringsadresse, som ethvert websted har, og denne URL er grundlaget for både at lytte og indarbejde på dit websted.

Internetradio-widgets

Radiostationswidgets er den hurtigste måde at føje internetradiostationer til et websted eller en blogside. Widgets er små kodestykker, der er integreret i programmeringen til din side, der forbinder brugere til, i dette tilfælde den internetradiostation, du vælger. I det væsentlige omdanner du dit websted til en modtager, der hjælper distributionen af ​​radiostationen eller streamingudbyderen. Indholdsudbydere som iTunes, Spotify og Live365 tilbyder alle indholdswidgets med forskellige grader af tilpasning.

Genererer widgetkode

Generering af den nødvendige kode for at integrere den streamede radio på din webside eller blog er normalt en simpel proces, der drives af udbyderen af ​​din stream. Ved hjælp af Live365 som et eksempel starter oprettelse af widget ved at vælge en genre i rullemenuen og klikke på "Gå" -knappen. Du kan derefter vælge baggrunds- og tekstfarver, der passer til dit websteds palette. Ved at klikke på "Vis HTML-kode" genereres den nødvendige kode for at integrere afspillerwidgeten på din side. Mange sådanne widget-tjenester er gratis, selvom tilgængelige funktioner kan være begrænsede, eller indhold kan understøttes af reklame sammenlignet med betalte abonnementstjenester.

Integrering af widgetkoden på dit websted

Når din widgetkode er genereret, er det normalt et spørgsmål om at kopiere koden og indsætte den på din webside. Hvordan og hvor du indsætter kan afhænge af, hvordan du oprettede dit websted, selvom mange tjenester til oprettelse af websteder vil have værktøjer til at integrere denne kode. Indlejring af widgets i blogs følger en lignende proces ved hjælp af din genererede kode, selvom gratis konti kan begrænse den type tjenester, du kan integrere.