Forskellen mellem en Java-applet og Javascript

Java er et programmeringssprog til computere og er grundlaget for både Java-applets og Javascripts. Java er et objektorienteret programmeringssprog udviklet og distribueret af Sun Microsystems. Java er designet til at give programmører mulighed for at udvikle applikationer uafhængigt af et operativsystem. Java er grundlaget for en række underteknologier, hvoraf to er Java-applets og Javascripts.

Kort historie

Java's oprindelige udviklingsteam gav deres projekt kodenavnet "Oak". Senere antydede spekulationer, at navnet JAVA er et afledt af grundlæggernes fornavne, James Gosling, Arthur Van Hoff og Andy Bechtolsheim. Oprindeligt var planen for en letvægtswebbrowser, HotJava, der blev introduceret i 1995, men blev senere et programmeringssprog til flere anvendelser, ifølge det officielle Java-websted og bogen "Beyond the Basics", udgivet af Virginia Tech Computer Science Labs. .

Imidlertid har Java's kompaktitet og lette krydsplatformteknologier udvidet den oprindelige brug og hensigt med Java.

Javascripts

Javascript er en lille, brugervenlig delmængde af det mere komplekse Java-kodemiljø. Javascripts er designet til at blive brugt inde på websider til grundlæggende behandling og er afhængige af at køre inden for standard websidekoden, HTML. De fleste websidesignere, der ikke er programmører, kan udnytte Javascript til at forbedre deres design, tilføje databaseoplysninger og levere funktionalitet uden at gå igennem trinnene med at generere en fuldgyldig applikation.

Java-appletter

Applikationer er programmer med komplekse brugergrænseflader, databaseforbindelser, netværksadgang og specifikke platformafhængigheder. Applets, eller mere specifikt, Java-applets er mini-applikationer, der er mere enkle i brug, men alligevel komplekse, og som applikationer kræver kode, at de kompileres på en bestemt måde.

Applets kan køre som enkeltstående programmer. Som mini-applikationer kører Java-applets helt uafhængigt af en webside, men kaldes typisk inde i en webside for specifik funktionalitet.

Programmering

At skrive Java-applets er mere komplekst og kræver normalt, at en programmør lærer et fuldt sprog for at få miniprogrammerne til at fungere korrekt. Java-applets skal kompileres eller kompileres i farten afhængigt af udviklerens intentioner. Uanset hvad skal Java-applets kompileres eller oversættes fra tekst til noget, som brugeren kan bruge og interagere med.

Javascripts er lette tekstbaserede stykker kode, der placeres i tråd med standard websidekode, HTML. Javascripts kræver normalt ikke timer med programmering eller læring af et nyt sprog. Snarere kan den gennemsnitlige webudvikler og webstedsdesigner hente dem og bruge dem.

Anvendelse

Afhængigt af behovene på et givet websted kan begge teknologier udføre specifikke funktioner.

Javascripts er effektive til funktioner som manipulation af grafik, ændring af skrifttypefarver eller spejlvendt knapformat på en webside. Javascripts arbejder med at manipulere formdata, flytte objekter rundt på en webside og køre spilkodning ifølge webudviklerens Notes-websted og dets Javascript-vejledninger.

Java-applets er mere komplekse, men kraftfulde, enkeltstående mini-applikationer til at udføre mere vidtgående behov ud over websitekode og Javascripts.

Du kan bedst bestemme, hvilken teknologi du skal bruge, baseret på et websteds samlede behov for at være effektiv.

Konklusion

Javascripts er nemme at manipulere, hurtige at bruge tekstbaseret kode, som enhver, der kan manipulere en webside, kan drage fordel af. Daglige webstedsdesignere og webmastere kan bruge Javascript med det samme med lille programmeringsindsats.

Java-applets tager meget mere programmeringsevne, tid og design, som normalt kræver, at en masterprogrammerer er involveret.

Begge teknologier, Javascript og Java-applets er effektive i deres forskellige anvendelser og kan drage fordel af adskillige funktioner til et engagerende, nyttigt og kraftfuldt websted.