Skift skrivebordsbaggrund automatisk i Mac OS X

Kan du ikke bestemme hvilket tapet der skal bruges som skrivebordsbaggrund? Heller ikke mig. Heldigvis er der en indstilling i Mac OS X, der får skrivebordsbilledet til at ændre sig automatisk ved et brugerens valgte tidsinterval, alt fra hver 5. sekund til en gang om dagen eller ved systemvågne.

I det væsentlige betyder det, at dit tapet vil ændre sig selv på et sæt tidsplan, så du vil aldrig sidde fast med det samme billede. Du kan bruge dette til at rotere gennem tapetbilleder, eller hvis du bliver kreativ, for at gøre nogle temmelig interessante desktop-baggrundseffekter, f.eks. Skiftende farver eller gå fra et sort-hvidt billede til en farvet udgave osv.

Sådan indstilles automatisk ændring af baggrunde i Mac OS X

  1. Åbn "Systemindstillinger" fra Apple-menuen
  2. Klik på "Desktop & Screen Saver"
  3. Gå til "Skrivebord" fanen, og klik derefter på afkrydsningsfeltet ud for "Skift billede" og indstil tidsintervallet, standard er en ny baggrund hvert 30. minut
  4. Vælg også "Tilfældig ordre" for at få de bedste resultater

Uanset hvad dit baggrundsbillede blev indstillet til, vil det blive ændret med det samme, og det ændres igen på det valgte tidsinterval.

Hvis du har brug for hjælp til at finde nogle flotte tapeter, har vi masser her.

Ændring hvert 5. sekund kan være lidt neurotisk, men hvis du har nok tilsvarende tema wallpapers til at gå med, kan det skabe en følelse svarende til de levende skriveborde af Android berømmelse.

Denne funktion findes i næsten alle versioner af OS X, der nogensinde skal eksistere, så det er ligegyldigt, hvad der kører på Mac, det vil være der for dig at bruge, hvis du vil have de aktive tapeter som dette.

En anden mulighed er at bruge en gratis app som Wallpaper Wizard Lite, som automatisk downloader nye desktopbilleder ud over at ændre dem til dig.