Sådan konverteres GDB til GPX

GDB-filtypen er Garmin Database-fil, der bruges af Garmin MapSource-applikationen til at gemme waypoints. GDB-filtypen er en proprietær måde at gemme geografiske oplysninger på, og derfor er den bedste måde at konvertere en GDB-fil på i selve Garmin MapSource. Men fordi Garmin er en populær GPS-producent, kan mange andre applikationer, både enkeltstående og webbaserede, konvertere GDB-filtypen til den mere standard GPX-fil til brug på en række forskellige GPS-enheder.

MapSource

Start MapSource fra menuen "Programmer".

Klik på "File" og derefter "Open", og vælg din GDB-fil fra din harddisk for at åbne den i MapSource.

Klik på "File" og derefter "Save As", og indstil "Save as Type" til "GPS eXchange Format (* .gpx)." Vælg et navn og et sted, hvor din GPX-fil skal gemmes, og tryk på "Enter".

GPS Visualizer (webbaseret)

Naviger til konverteringswebsiden til GPS Visualizer (se Ressourcer).

Vælg "Garmin Map Source GDB" i rullemenuen "Input File Format".

Vælg "GPX XML" i rullemenuen "Outputfilformat".

Klik på "Vælg fil", og vælg GDB-filen på din harddisk. Klik på knappen "Konverter fil" for at uploade din GDB-fil og få serveren til at konvertere den til GPX.

Klik på det medfølgende downloadlink for at gemme den nye GPX-fil på din harddisk.

GPSBabel

Download og installer GPSBabel fra udviklerens websted (se Ressourcer). GPSBabel er et gratis program, der kan konvertere mellem et antal almindelige og uklare GPS-filformater. Start applikationen fra menuen "Programmer", når installationen er afsluttet.

Vælg filen under "Input" som "Garmin MapSource - gdb" og under "Output" som "GPX XML" ved hjælp af de relevante rullelister. Kontroller indstillingen "File" for begge sektioner.

Vælg din GDB-fil fra din harddisk ved hjælp af knappen "Filnavn (e)" under "Input". Vælg et navn og en placering for at gemme GPX-filen under afsnittet "Output". Klik på "Anvend" for at foretage konverteringen.