Sådan brænder du nøjagtige kopier af en DVD

Det kan være en god idé at lave en kopi af din personlige hjemmefilm, som du har på DVD-disken til venner og familie eller til din personlige sikkerhedskopi. I dette tilfælde skal du først "rippe" DVD'en, hvilket betyder at du kopierer disken til din harddisk i ISO-filformat. En ISO-fil er en nøjagtig virtuel kopi af en DVD. Du skal derefter brænde denne billedfil på en tom DVD med et ISO-brændingsprogram. DVD-rippesoftware må ikke bruges til kopiering af krypterede, kommercielle DVD-udgivelser, da dette er ulovligt. Den beskrevne metode er kun til DVD-diske, der indeholder personlige hjemmefilm.

Trin 1

Download og et DVD-rippeprogram (se afsnittet Ressource nedenfor) og installer på din computer ved at følge installationsinstruktionerne.

Trin 2

Indsæt den dvd, du vil kopiere, i computerens dvd-drev.

Trin 3

Åbn og kør DVD-rippesoftwaren ved at dobbeltklikke på programmets skrivebordsikon.

Trin 4

Rip DVD'en ved at vælge "ISO Image" i DVD-rippesoftwaren og derefter vælge placeringen på harddisken, som ISO-filen skal gemmes til. Klik derefter på knappen "OK" for at rippe DVD'en til din harddisk.

Trin 5

Download et ISO-brændingsprogram (se afsnittet "Ressource" nedenfor), og installer det på din computer ved at følge installationsinstruktionerne.

Trin 6

Indsæt en tom, optagbar DVD-RW-disk i din computers dvd-brændende drev.

Trin 7

Åbn og kør ISO-brændingsprogrammet ved at dobbeltklikke på skrivebordsikonet i softwaren.

Trin 8

Gennemse og vælg din DVD ISO-fil på det sted, der blev valgt i trin 4. Dette indlæser billedet i ISO-brændingsprogrammet.

Klik på knappen "Brænd ISO" for at starte brændeprocessen. Du får nu en nøjagtig kopi af din originale DVD-disk.