8 enkle tips til at sikre en Mac fra malware, vira og trojanere

Det seneste udbrud af Flashback-trojanen (Apple udgav en opdatering og fikser det!) Har bragt meget opmærksomhed på potentielle vira og trojanske heste, der rammer Mac-platformen. Det meste af det, du læser, er overbelastet frygtmongering hype, og næsten alle Mac malware er kommet gennem tredjeparts hjælpeprogrammer og applikationer. Hvad det betyder for den gennemsnitlige bruger er, at det er meget nemt at helt forhindre infektioner og angreb fra at forekomme i første omgang, især i kombination med nogle generelle sikkerhedstips. Uden yderligere ado er her otte enkle måder at sikre en Mac på for at forhindre virus, trojanere og malware fra at udføre dig:

1) Deaktiver Java

Flashback og anden malware har installeret gennem Java sikkerhedsbrud. Apple har allerede udgivet flere opdateringer til at lappe Java-sikkerhedshullerne, der tillod Flashback at sprede (du skal installere dem), men du kan også gå et skridt videre og helt deaktivere Java på Mac. Helt ærligt har den gennemsnitlige person ikke brug for Java installeret på deres Mac, endsige aktive i deres webbrowser, deaktiver den, og du behøver ikke bekymre dig om sikkerhedshuller i ældre versioner af softwaren, der påvirker din Mac.

1a) Deaktiver Java i Safari

 • Åbn Safari, og træk Safari-menuen ud, vælg "Preferences"
 • Klik på fanen "Sikkerhed" og afmarkér feltet ud for "Aktiver Java"

Deaktivering af Java i Safari-browseren er rimelig effektiv, men hvorfor ikke gå et skridt videre og deaktivere det i Mac OS X helt? Chancerne er høje, at du ikke vil savne det, endsige bemærke, at den er deaktiveret.

1b) Deaktiver Java System-Wide i Mac OS X

 • Åbn mappen Programmer, og åbn derefter mappen Hjælpeprogrammer
 • Start programmet "Java Preferences"
 • Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Aktiver applet-plugin og webstartprogrammer"
 • Fjern markeringen af ​​alle felterne ud for "Java SE #" i listen nedenfor

2) Opdater Apps og OS X Software regelmæssigt

Apple udsender regelmæssigt sikkerhedsopdateringer, og mange tredjeparts apps gør det også godt. Derfor opdateres jævnligt både dine OS X System Software og OS X apps, som er et af de bedste forebyggende foranstaltninger, du kan tage for at holde en Mac sikker. Vi har hamret hjem om dette gentagne gange som en generel Mac OS X vedligeholdelses tip, fordi det er vigtigt og så nemt at gøre:

 1. Åbn softwareopdatering fra Apple-menuen og installer opdateringer, når det er tilgængeligt
 2. Åbn App Store og download tilgængelige opdateringer

3) Deaktiver eller fjern Adobe Acrobat Reader

Adobe Acrobat Reader har for nylig haft flere sikkerhedsbrud, derfor er du sikrere uden den i din webbrowser. Der er ringe grund til at have Reader installeret på en Mac, OS X indeholder Preview for visning af PDF-filer. Afinstaller Adobe Acrobat Reader ved at køre den medfølgende afinstalleringsapp, eller find den følgende fil og fjern den for at afinstallere Acrobat browser plugin:
/Library/Internet Plug-ins/AdobePDFViewer.plugin

4) Installer Anti-Virus Software til Mac OS X

Brug af anti-virus software på Mac er sandsynligvis overkill, men det er værd at nævne igen. Vi har talt om den gratis Sophos-antivirus her før, og selvom du sandsynligvis aldrig vil have brug for det, er det en gratis og effektiv måde at bekæmpe vira, der kan ende på Mac. Hvis du er den forsigtige type, og du hellere vil være sikker end ked af det, er der ikke meget skade på at bruge det som en forebyggende foranstaltning:

 • Download Sophos Anti-Virus til Mac

5) Deaktiver Adobe Flash / Brug et Flash Block Plugin

Flash er blevet brugt som en angrebsvektor i fortiden, og Macs stoppede forsendelse med Flash installeret af en grund; dybest set er det et crash-prone batteri hog, der har lejlighedsvis sikkerhedsbrud. Mange steder bruger Flash til video og spil, men i stedet for at afinstallere Flash helt, anbefaler vi at bruge et Flash-blok-plugin til din webbrowser. Dette får alle Flash til at være deaktiveret som standard, indtil du klikker for at tillade enkelte plugins og forekomster af Flash plugin'en at køre, hvilket forhindrer uautoriseret Flash i at køre i en webbrowser helt. Disse plugins er gratis og tilgængelige for alle større browsere:

 • ClickToFlash til Safari
 • FlashBlock til Chrome
 • FlashBlock til Firefox

6) Deaktiver automatisk fil åbning efter download

Safari indstiller automatisk at åbne "sikre" filer, når de er downloadet. For at få ekstra sikkerhed, deaktiver denne funktion og administrer åbningen af ​​downloads selv:

 • Åbn Safari-præferencer, og klik på fanen Generelt
 • Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Åbn" sikre "filer efter download"

7) Double-Check Anti-Malware Definitioner er aktiveret

OS X downloader og opretholder automatisk en malware-definitionsliste, som aktivt bruges til at bekæmpe potentielle trusler og angreb. Dette er aktiveret som standard, men du kan dobbelttjekke for at sikre, at du får opdateringerne, da de kommer ved at forsikre, at funktionen er tændt:

 • Åbn Systemindstillinger og klik på "Sikkerhed og privatliv"
 • På fanen Generelt skal du søge efter "Automatisk opdatering af sikre downloads" og sørg for, at den er markeret

Du kan også tjekke opdateringslisten manuelt, hvis du er bekymret, at den seneste version ikke er installeret, men så længe du har aktiveret funktionen og har regelmæssig internetadgang, er det sikkert.

8) Installer ikke tilfældig software, du ikke har anmodet om

Hvis du ser et tilfældigt popup-vindue, der beder dig om at installere tilfældig software, du ikke har anmodet om, skal du ikke installere det! Dette kan lyde som sund fornuft, men det er faktisk, hvordan nogle mal malware formeres tidligere. Apple patched hullet, der tillod det for et øjeblik siden, men den samlede besked er stadig relevant: Hvis du ikke downloadede eller anmodede om at en app skal installeres, og du pludselig konfronteres med en installationsdialog, skal du ikke installere det.

Om det dækker det, men hvis du har yderligere sikkerheds tips og anti-virus / malware / trojan tips, så lad os vide i kommentarerne.