Sådan oprettes et kort med fri radius

Uanset om du vil vide, hvor mange restauranter der ligger inden for en kilometer fra dit hotel, finde seværdigheder inden for gåafstand fra et turiststed eller vide, hvor mange tandlæger der arbejder inden for 40 miles fra dit hjem, kan et radiuskort hjælpe dig med at finde svaret . Et radiuskort tegner simpelthen en cirkel med en bestemt radius omkring et centralt punkt. Du kan tegne et radiuskort meget let, især med et gratis onlineværktøj, der gør arbejdet for dig.

Gå til Freemaptools.com og vælg "Radius Around Point" i menuen til venstre på skærmen. Du vil se et kort over verden.

Rul ned til "Indstillinger" under kortet.

Gå til den anden mulighed under "Input Point", og indtast en placering i feltet ud for "Placer radius efter placeringsnavn." Du kan indtaste en nøjagtig gadenavn eller en mere generel placering som San Francisco, CA. Selvom systemet tilbyder to andre muligheder, er de ikke så nemme at bruge. Medmindre du kender breddegrad og længdegrad, er den tredje mulighed ikke nyttig. Tilsvarende, hvis du klikker på kortet for at finde din placering (den første mulighed), opretter hvert klik et standardradiuskort på 1000 km.

Gå til "Radius Distance" over "Input Point." Indtast en radiusafstand i et af de to felter til højre for “Radius Distance:” enten i kilometer eller i miles.

Gå til "Farvestrækning", "Stregfarve" eller "Fyldfarve". Vælg farvelinjens tykkelse, linjefarve og udfyldningsfarve, eller lad standardindstillingerne være, som de er, hvis du er tilfreds med dem.

Klik på knappen "Zoom for at passe kort", og klik derefter på "Draw Radius" -knappen under linjemulighederne. Du kan også vælge korthøjde, og om centermarkøren skal vises.

Gå tilbage til kortet for at se det tegnede kort. Hvis du holder markøren over kortet, ser du et sort kryds. Hvis du klikker inde på kortet, vises en ny cirkel omkring det punkt, hvor du klikkede ved hjælp af den radius, du tidligere har indtastet. Du kan klikke så mange gange som du vil for at oprette nye radiuscirkler. Du kan klikke på "Ryd kort" når som helst for at starte forfra.

Tips

For at vælge en placering ved hjælp af verdenskortet skal du først klikke på en omtrentlig placering (for eksempel Nordamerika) eller indtaste placeringen i Google-søgefeltet nederst til venstre på kortet. Forbedr din placering ved hjælp af zoomskyderen og panoreringsknapperne i venstre side af kortet. Hver gang du klikker, vises der dog et standardradiuskort. Du kan ignorere disse kort, indtil du har raffineret placeringen efter din smag. Når du har fundet placeringen, skal du klikke på knappen "Ryd kort" og begynde med trin 4.