Sådan gendannes skrivebordsikoner

Hvis dine skrivebordsikoner forsvinder, skal du gendanne hvert ikon manuelt, medmindre du har sikkerhedskopieret din computer og oprettet et gendannelsespunkt gennem operativsystemet. I så fald skal du søge efter "Windows-sikkerhedskopiering og gendannelse" i startmenuens søgefelt, vælge den og derefter følge instruktionerne på skærmen for at gendanne din computer til en tidligere tilstand. Dette kan dog slette dine nyere emner, så hvis dine ikoner mangler alt, er det den bedste praksis at gendanne dem manuelt.

Programikoner

Klik på "Start", og vælg derefter "Programmer". I nogle Windows-versioner kaldes denne mulighed "Alle programmer".

Find det program, som du vil tilføje en genvej til. Hvis det er i en mappe, skal du klikke på mappen for at åbne den og finde programmet. Hvis du f.eks. Vil have et skrivebordsikon til MS Word, skal du klikke på Microsoft Office-mappen for at afsløre programikonet "Word".

Højreklik på programikonet. Dette åbner en menu med valgmuligheder.

Vælg "Send til", og klik derefter på "Desktop". Nogle versioner af Windows har anden ordlyd, såsom "Opret genvej". Hver af metoderne gendanner dit skrivebordsikon for det program.

Gentag processen for hvert programikon, du vil gendanne på skrivebordet.

Grundlæggende Windows-ikoner

Klik på knappen "Start", og vælg derefter "Kontrolpanel".

Vælg "Udseende og tilpasning" og derefter "Tilpasning".

Vælg "Skift skrivebordsikoner" fra venstre side af vinduet.

Klik på "Gendan standard" for at gendanne alle standardikoner, som din computer fulgte med, såsom "Computer" og "Papirkurv." Du kan også manuelt vælge ikoner fra afkrydsningsfelterne. Denne metode fungerer kun for Windows grundlæggende ikoner, ikke for alle programmer på din computer.

Tips

Hvis du bruger en Mac-computer, skal du bare åbne mappen "Applikationer" og trække hvert programikon til skrivebordet for at gendanne ikonet.