Den nødvendige mappe kan ikke findes på min iPod

Fejlmeddelelsen "iPod kan ikke synkroniseres. Den nødvendige mappe kan ikke findes" er ikke ualmindelig, og mange mennesker har diskuteret det på Apples supportwebsted. Problemet kan stamme fra din computers hardware, med iPod's firmware eller med de data, du prøver at synkronisere.

Officiel support

Apple har ikke en officiel supportside til dette problem, til trods for at spørgsmålet er blevet stillet på den officielle supportspecifikationsside flere gange siden 2008. Fejlfinding og rettelser til dette problem er blevet udarbejdet af iPod-ejere på de brugerstøttede supportdiskussionssider. . Selvom de ikke skader din iPod og ikke annullerer din garanti, godkendes de ikke af Apple.

Hardwareproblemer

ITunes kan have problemer med at få adgang til din iPod, hvis der er et problem med din USB-port eller ledning; Kontroller ledningen for eventuelle eksterne tegn på skader. Hvis du har et andet kabel ved hånden, skal du skifte kablerne ud for at se, om fejlen stadig opstår. Derudover kan problemet opstå, hvis din USB-port ikke lægger nok strøm ud. USB-porte på forsiden af ​​en computer har undertiden mindre output; prøv en anden USB-port for at se, om problemet fortsætter. Vær opmærksom på, at iPods fra femte generation eller nyere og alle generationer af iPod Nano ikke understøtter brugen af ​​firewire-kabler.

Dataspørgsmål

Hvis fejlen opstår, mens iPod synkroniseres, kan en eller flere af de filer, du prøver at synkronisere, være beskadiget, mangler eller i et format, som iPod ikke genkender. Hvis nogen af ​​filerne har et udråbstegn foran sig, indikerer dette et problem med dataene. Du kan prøve at vælge mindre filestykker for at teste synkroniseringsfunktionen og finde ud af, hvilke data der eventuelt forårsager problemet.

Software problemer

Sørg for, at du bruger en version af iTunes, der er kompatibel med din computer, og at din computer lever op til systemkravene. Hvis fejlen lyder "iTunes-applikationen kunne ikke åbnes. Den krævede mappe kan ikke findes," er dit problem med iTunes snarere end din iPod. Når iTunes indlæses på en Windows-maskine, henter den musik fra Min musik fra Mine dokumenter. Denne fejl opstår, når din mappe mangler, eller når din brugerkonto er blevet beskadiget. geninstallation af iTunes løser undertiden problemet, selvom du muligvis skal oprette en ny brugerkonto på din computer for at løse problemet.

Firmwareproblemer

Hvis der virkelig mangler mapper på din iPod, er den sidste løsning at formatere og gendanne din iPod fuldstændigt; dette sletter alle data på iPod'en og installerer den nyeste firmware. Du kan gøre dette i iTunes ved at vælge iPod fra kildepanelet og klikke på "Gendan".