De bedste gratis CAD-programmer

Selvom computerbrugere har adgang til hundredvis af kommercielle CAD-applikationer, er flere og flere open source og gratis ækvivalenter blevet tilgængelige. Overraskende nok giver disse gratis softwarepakker ofte det samme niveau af sofistikering og omfattende værktøjssæt, som mange af deres kolleger koster hundreder af dollars.

3d lærred

De bedste gratis CAD-programmer

3-D Canvas fra Amabilis er en gratis softwarepakke, der giver mulighed for hurtig og nem 3-D-modellering ved hjælp af enkle former. Softwaren kan også oprette enkle animationer ved at ændre figurernes positioner og attributter på en tidslinje. Standardversionen er gratis, men avancerede brugere kan tilføje flere funktioner ved at opgradere til den betalte version.

AllyCad Home

De bedste gratis CAD-programmer

AllyCAD Home er en gratis version af den industrielle styrke 2-D CAD-software. Mange arkitekter og ingeniører bruger AllyCAD på grund af dets kraftfulde værktøjer, brugervenlighed og korte indlæringskurve. Den gratis version tilbyder alle funktionerne i den betalte version; det begrænser dog størrelsen på hvert projekt. Brugere, der arbejder på projekter i virksomhedsstørrelse, kan opgradere til den betalte version.

Blender

Gratis CAD-software, 3d-grafik, Computerstøttet design

Blender er en meget kraftfuld open source gratis software, der retter sig mod kunstdesignere snarere end ingeniører og tekniske designere. Blender fokuserer på grafisk design, billeddannelse og animation til underholdningsformål i modsætning til teknisk visualisering. Freelancere og små studier bruger Blender til at producere kvalitetsbilleder og kortfilm. Blender er helt gratis og har ingen begrænsninger; denne softwarepakke har funktioner, der let konkurrerer med andre 3-D-pakker, der koster tusindvis af dollars.