Sådan repareres et beskadiget flashdrev

USB-flashdrev er overalt. Kompakt, med lagerplads op til 256 GB fra og med 2010, er Flash-drev bærbare og kan lagre enorme mængder data. Lejlighedsvis kan Flash-drev ikke genkendes, når de tilsluttes en USB-port. Det er mildt sagt frustrerende, men dataene kan normalt gendannes, da et Flash-drev indeholder en hukommelseschip snarere end en bevægelig drevdisk. Der opstår et reelt problem, hvis computeren slet ikke ses af computeren. Derefter vil dataene på drevet sandsynligvis gå tabt uden hjælp fra en drevgendannelsestjeneste.

Lav en backupversion af diskindholdet, hvis det overhovedet er muligt.

Download en gratis Windows-app for at lave en formatering på lavt niveau (Se ressourcer). Formatering sletter drevets indhold.

Sæt flashdrevet i en USB-port på computeren. Hvis det registreres, vises det i mappen "Denne computer" / menuen efter et par sekunder.

Højreklik på USB-drevikonet, og klik derefter på "Egenskaber" i rullemenuen.

Vælg fanen "Værktøjer" i dialogboksen "Egenskaber". Klik på "Kontroller nu" for at starte værktøjet til kontrol af fejl. Vælg begge tilgængelige indstillinger, og kør programmet. Hvis programmet ikke fuldføres, skal du prøve processen gennem kommandoprompten.

Brug af kommandoprompten

Klik på "Start" og vælg "Kør". Skriv "cmd" i tekstboksen for at åbne kommandoprompten.

Skriv "C:> chkdsk E: \ f \ r" (inkluderer ikke anførselstegn). Skift "E" som drevbogstav, hvis dette er anderledes på din computer for flashdrevet. Sørg for, at disken er låst. Klik på "Enter" for at starte processen.

Prøv at åbne Flash-drevet, når processen er afsluttet. Hvis dette mislykkes, er en diskgendannelsestjeneste det eneste håb.

Advarsler

Flash-drev kan defragmenteres, men det forkorter drevets levetid ved unødvendige skrivninger af Flash-chippen.