Hvordan udskifter jeg udløbet antivirussoftware?

De fleste antivirusprogrammer, inklusive gratis programmer, kræver et licensabonnement for at holde sig ajour. Mange af disse programmer fungerer fortsat, når din licens udløber, men uden licens beskytter de dig ikke mod nyoprettede vira, der opstår i en alarmerende hastighed. For at være sikker har du to muligheder: Forny dit abonnement eller skift til et nyt program.

Pas på falske antivirusbeskeder

Før du gør noget andet, skal du sørge for, at antivirusprogrammet, der advarer dig om dets udløb, faktisk er et ægte antivirusprogram. En almindelig fidus bruger ondsindet software (malware), der skjuler sig som et antivirusprogram. Det falske program advarer dig om formodede trusler på din computer, men kræver, at du betaler eller installerer et nyt program for at løse problemet. Disse advarsler er komplette fabrikationer og løses bedst af en malware-scanner såsom Microsoft Safety Scanner, Malwarebytes eller SUPERAntiSpyware. Disse scannere er ikke alternativer til antivirussoftware, men fungerer godt sammen med det.

Hvis du ikke er sikker på, om du kigger på et rigtigt antivirusprogram, skal du søge efter dets navn online - hvis programmet er falsk, finder du oplysninger om fidus snarere end en professionel butiksfacade til softwaren.

Forny en licens

Hvis du kan lide det antivirusprogram, du har, behøver du ikke udskifte det, når dit abonnement udløber. De fleste antivirusprogrammer inkluderer et link til fornyelse direkte på meddelelsen, der advarer dig om udløbet. Hvis du allerede har lukket meddelelsen, skal du tjekke i programmet - dobbeltklik på ikonet på proceslinjen i Windows. Gratis programmer, såsom Avast Free Antivirus, kræver, at du kun angiver dit navn og din e-mail for at registrere dig til endnu et års opdateringer, mens betalt software kræver et betalt abonnement.

Afinstaller din gamle antivirus

Hvis du ønsker at udskifte dit antivirusprogram, skal du først fjerne det gamle program, da det at have to antivirusprogrammer kan forårsage funktionsfejl. Den almindelige metode til at afinstallere et program via kontrolpanelet Programmer og funktioner fungerer normalt, men antivirus-software efterlader lejlighedsvis komponenter, der forstyrrer dit nye program. Mange antivirusproducenter leverer værktøjer til fjernelse for at hjælpe med at afinstallere deres programmer fuldt ud. Hvis du løber ind i problemer med den almindelige metode, skal du bruge fjernelsesværktøjet til dit gamle program, såsom Avast, AVG, Norton eller McAfee. For andre skal du søge på producentens websted eller kontrollere listen i ressourcerne.

Vælg en ny antivirus

Et par antivirusprogrammer sælges i detailbutikker, men for flere muligheder, se online. Gratis optioner, herunder Avast, Avira og AVG, giver tilstrækkelig beskyttelse for de fleste mennesker. Hvis du foretrækker de ekstra funktioner i et betalt produkt - mange tilbyder malware- og spambeskyttelse - inkluderer pålidelige valg de betalte versioner af disse tre programmer samt Norton og Kaspersky. For flere muligheder, tjek placeringen af ​​AV-TEST, en uafhængig testorganisation.

Windows Defender

Hvis du har Windows 8 eller nyere, har du en ekstra mulighed for gratis virusbeskyttelse: Windows Defender. Defender leveres med Windows, men kører ikke, hvis du har et andet antivirusprogram installeret. Søg efter for at nå sine indstillinger og tænde den Windows Defender på startskærmen efter fjernelse af dit gamle program. Desværre har Defender et dårligt ry. Fra februar 2015 gav AV-TEST Defender en beskyttelsesscore på 0 ud af 6 på grund af sub-par beskyttelse mod vira. At tænde for Defender er bedre end at gå uden beskyttelse, men du har det bedre med et andet valg.

Windows 7 og Vista-programmet kaldet Windows Defender er ikke et komplet antivirusprogram. Microsofts antivirussoftware til disse systemer kaldes Windows Security Essentials.