Sådan repareres stereomodtagere

En stereomodtager styrer lydforbindelsesindgangene og højttalerne på et stereoanlæg. Fordi modtageren er hjernen i systemet, fungerer hele stereoanlægget og alle tilsluttede komponenter ikke, hvis det har et problem eller går ned. Disse problemer er typisk mindre, og det er muligt for dig at rette problemerne gennem en række trin til fejlfinding.

Trin 1

Se over kabelforbindelserne, der løber ind i modtageren. Sørg for, at kablerne er sat helt ind i både modtageren og tilsluttet hardware. Når du bruger ledninger, der løber tør for højttalere, skal du sørge for at ledningerne er tilsluttet til modtagerens tilslutningsporte.

Trin 2

Se over sikringerne bag på modtageren. Hvis du forsøgte at afspille lydstyrken for højt på din modtager, bliver sikringerne korte. Du ved, at sikringerne er beskadigede og ikke nyttigt, hvis metalfilamentet i midten enten er sort eller brudt. Du skal udskifte disse sikringer for at ordne modtageren. Sikringerne glider ind og ud af stereomodtageren (selvom du muligvis har brug for en stjerneskruetrækker for at låse beskyttelseshætten rundt om sikringerne). Udskiftningssikringer fås i de fleste elektroniske butikker.

Trin 3

Åbn cd-bakken på stereomodtageren. Spray et par skud af trykluft i bakken mod linsen på cd-afspilleren. Hvis linsen er snavset, har stereomodtageren ikke mulighed for at læse nogen isat cd.

Tør luftindtagsåbningerne ud på siden af ​​stereomodtageren. Hvis ventilationsåbningerne er tilstoppet med støv, bliver varmen fanget inde i modtageren, hvilket får stereoanlægget til at blive overophedet og muligvis lukket ned under brug.