Sådan slettes de seneste søgninger fra Safari på Mac

Næsten alle browsere er standard til at holde en liste over nylige søgninger, som let kan hentes som en del af browserens historie. Safari viser denne nylige søgeliste, når URL-linjen er klikket ind med markøren og afslører de 10 nyeste søgeord eller -satser.

Den seneste søgeliste kan være bekvem, da det hurtigt gør det muligt at hente tidligere søgeposter, hvilket giver mulighed for hurtig tilbagevenden til tidligere resultater uden at grave rundt i Safaris historikmenuer, men der er også tidspunkter, hvor du måske ikke vil have den liste, der viser noget ved alt eller i det mindste vil rydde den seneste søgeliste i Safari til privatlivets skyld.


Hvis du ikke er sikker, viser dette billede den seneste søgning i Safari, som vi taler om her, den er tilgængelig via søge- og linklinjen, hvis du har markøren der og enten klikker eller trykker på returnøglen:

Alle disse søgeord? Det er det, vi skal slette, hvilket resulterer i en tom skifer.

Sletning af den seneste søgeliste i Safari til Mac OS X

Dette bør gælde for alle desktop versioner af Safari uanset version af Mac OS X eller endda Windows:

  1. Åbn et nyt Safari-browservindue og klik på URL-linjen *
  2. Bekræft, at menuen "Seneste søgninger" er synlig med søgelisten for at rydde. Det kan være nødvendigt at trykke på "Slet" -tasten for at rydde en eksisterende URL for at trække menuen "Seneste søgninger" op
  3. Klik på ikonet for forstørrelsesglas, der vises i URL-linjen. Dette viser de seneste søgninger
  4. Gå til bunden af ​​denne søgehistorikliste og vælg "Ryd de seneste søgninger"

Her er, hvordan indstillingen Clear Recent Search History ligner i moderne versioner af Safari på de nyeste versioner af OS X:

Alternativet er det samme som før, det er alt, hvad der er anderledes.

Lad dig ikke blive overrasket, hvis du har overset disse snesevis af gange, den lille skriftstørrelse gør det let at ignorere eller ikke bemærke:

Effekten skal være øjeblikkelig, klik igen i URL-feltet skal nu trække en liste for at afsløre ... slet ingenting. Listen over seneste søgninger er nu tom.

I nye versioner af Safari skal du klikke på forstørrelsesglasset, i tidligere versioner kan du bare klikke på søgefeltet. Uanset hvordan du trækker ned i søgelisten, afslører menuen "Ryd seneste søgninger" søgehistorik.

For dem, der ønsker at dumpere detaljer mere fra Safari, kan du også slette den generelle browserhistorik og dumpe Safari-cookies også, selvom det virkelig er op til brugeren.

* Bemærk, at nyere versioner af Safari har en enkelt boks til at indtaste webadresser direkte eller søge, ligesom Chrome, mens ældre versioner af Safari har en separat søgefelt. Derfor følger nyere versioner af Safari ovenstående anvisninger, mens ældre versioner af Safari kræver, at brugeren klikker på søgefeltet i stedet for URL-boksen, resten er den samme.

For de fleste af os er den nylige søgeliste mere praktisk end påtrængende, og det er derfor ikke rigtig meget at rydde dette ud. Husk, du kan altid midlertidigt forhindre Safari i at holde browsere og søgeoptegnelser ved hjælp af privat browsing på enten Mac eller iOS, hvis du bare vil have et midlertidigt boost til privatlivets fred under hemmelig gavebutik eller ved hjælp af en offentlig computer.