Sådan konverteres mikrofontale til tekstværktøj

Teknologi har udviklet sig til det punkt, hvor computerbrugere kan tale med computere, og deres computere vil forstå dem. Windows 7 og Vista har et gratis hjælpeprogram, der oversætter tale til tekst. Det er placeret i en systemmappe kaldet "Tilgængelighed". Ved hjælp af dette værktøj dikterer computerejere e-mails, komponerer artikler og udfylder endda onlineformularer ved at tale i mikrofoner. Brug din stemme til at diktere tekst ved først at oprette en stemmeprofil og træne Microsofts talegenkendelsesprogram til at forstå din stemme.

Opsæt computeren

Trin 1

Sæt en mikrofon i din computer.

Trin 2

Højreklik på mikrofonikonet i systembakken, og vælg "Optageenheder". Vinduet "Lyd" åbnes og viser en liste over enheder. Klik på din mikrofon for at fremhæve den.

Trin 3

Klik på "Konfigurer." Vinduet "Indstillinger for talegenkendelse" åbnes.

Trin 4

Klik på "Opsæt mikrofon." En træningsguide åbnes i vinduet "Mikrofonopsætning". Det vil guide dig gennem installationsprocessen. Luk vinduet Når guiden er færdig med at vende tilbage til vinduet Valg af talegenkendelse.

Klik på "Træn din computer til at forstå dig." Denne guide guider dig gennem en række stemmetræningsøvelser. Det vil bede dig om at gentage sætninger. Jo mere tid du bruger på at træne softwaren, jo bedre bliver ordgenkendelsesfrekvensen.

Diktat tekst

Trin 1

Klik på menuen "Start" og skriv "Tale" (uden anførselstegn) i søgefeltet. Dobbeltklik på "Windows talegenkendelse." Et lille vindue indeholdende et mikrofonikon åbnes. Dette er programmets brugergrænseflade. Du vil se "Sovende" i statusområdet. Dette betyder, at programmet ikke lytter til din stemme.

Trin 2

Tal ind i mikrofonen, og sig "Start lytning." Computeren begynder at lytte til din stemme.

Trin 3

Tal ind i mikrofonen og sig, "Hvad kan jeg sige." Denne kommando åbner et vindue, der viser de tilgængelige talekommandoer.

Trin 4

Klik på "Start> Alle programmer> Tilbehør> Notesblok" for at åbne Notesblok. Opret et nyt dokument.

Trin 5

Sig sætningen, "Dette er en test." Hvis du har trænet talemotoren korrekt, vises disse ord i dokumentet. Fortsæt med at tilføje ny tekst til dokumentet ved at tale i mikrofonen.

Sig sætningen, "Dette er en fejltagelse." Programmet skriver disse ord. Sig, "Ret det." Programmet fortryder det sidste, du sagde. I dette eksempel vil den slette din sætning "Ret det."