Typer af internetsikkerhedshot

Internettet kan være et farligt sted med trusler, der lurer rundt om hvert virtuelt hjørne. Disse ondsindede programmer og enkeltpersoner kan kompromittere dit computersystem, stjæle din identitet og endda rense din bankkonto, hvis de formår at bryde dit forsvar. Opbevar en aktivt opdateret malware-suite på enhver pc, der er tilsluttet internettet, og lær at få øje på de åbenlyse trusler for at beskytte dig selv.

Virus og malware

Malwareprogrammer kan få adgang til din pc på en række forskellige måder. I nogle tilfælde maskerer de ondsindede programmer som legitime downloads; i andre inficerer de muligvis filer på populære downloadwebsteder. Derudover kan de slå rod på din computer via din browser ved hjælp af skriptsprog på en kapret webside. E-mail-vedhæftede filer er en ekstremt almindelig infektionsmetode, da mange brugere åbner en vedhæftet fil sendt af en inficeret ven eller kollega uden at tænke to gange over det.

Orme og botnet

Nogle trusler kan endda bruge din computer til at starte angreb mod andre mål. Orme er automatiserede stykker malware, der bruger sikkerhedsmangler til at rejse fra system til system på tværs af Internettet. En orm kan angribe dit system og angribe enhver computer, der er tilsluttet det samme netværk. Botnet- eller zombie-programmer er endnu mere ondsindede, da de graver dybt ned i operativsystemet på inficerede pc'er og udfører kommandoer til malwareforfatteren. En almindelig hackertaktik er at inficere et stort antal systemer på én gang og tvinge dem alle til samtidig at oversvømme et målwebsted med forbindelsesanmodninger og banke det offline.

Spyware og Keyloggers

Nogle sikkerhedstrusler er subtile. Spyware-programmer slår rod på din pc for at registrere oplysninger om dine browservaner og rapportere oplysningerne til annoncører. Afhængigt af softwarens art kan det også forsøge at omdirigere dine søgemaskeanmodninger og hjemmesiden til kommercielle websteder for at maksimere forfatterens fortjeneste. Keyloggers er ens, men meget mere ondsindede. Disse programmer gemmer sig på din computer for at fange adgangskoder og kontonumre, når du skriver dem, og overføre dataene til en tredjepart til udnyttelse.

Svindel og phishing

I sidste ende kommer nogle af de farligste trusler mod din online sikkerhed fra andre mennesker. Svindel bugner online, og en af ​​de mest udbredte indebærer at narre dig til frivilligt at opgive kontooplysninger. Disse teknikker begynder normalt med e-mails eller falske kontakter fra finansielle institutioner, der advarer dig om en potentiel trussel og insisterer på at du giver identitetsoplysninger for at genvinde din konto. Naturligvis er den e-mail eller det websted, du har fået til at sende disse oplysninger, ulovlige, og ved at svare dig skaber du utilsigtet sikkerhedstruslen.