7 Handy Command Line Tips Du vil ikke savne

Komfortabel med kommandolinjen er ofte bare et spørgsmål om at lære et par kommandostrikker og finde anvendelser til dem, og vi vil tilbyde seks handy tricks, som du næsten er sikker på at finde ud af, uanset dit færdighedsniveau i terminalen.

Læs videre, du downloader filer ved hjælp af en bedre mappeliste, dræber processer hurtigere, genkører forudgående kommandoer som root, finder tidligere kommandoer og skaber nye filer på flugt på ingen tid.

1: Download en fil fra internettet og se fremgang

Kend webadressen til en fil, som du skal downloade fra internettet? Brug krølle med kommandoen -O for at starte downloading af det:

curl -O url

Sørg for at bruge den fulde URL. Husk også at bruge store bogstaver 'O' og ikke små bogstaver 'o' for at beholde samme filnavn på din lokale maskine.

Følgende kommando ville f.eks. Downloade iOS 7 IPSW-filen fra Apples servere til den lokale Mac, og opretholde det samme filnavn som det vises på den eksterne server:

curl -O http://appldnld.apple.com/iOS7/091-9495.20130918.FuFu4/iPhone5, 1_7.0_11A465_Restore.ipsw

Vi har dækket dette trick før for nogen tid siden, og det er virkelig nyttigt. Fordi det viser downloadhastigheder og fremskridt, kan det også fungere som et alternativ til wget-tricket til at teste en internetforbindelseshastighed fra kommandolinjen.

2: Liste over katalogindhold efter ændringsdato

Vil du længe liste en mappe, der viser tilladelser, brugere, filstørrelse og modifikationsdato, med de senest ændrede filer og mapper, der vises fra bunden op? Selvfølgelig gør du:

ls -thor

Dette er yderst nyttigt, og også nemt at huske, fordi, kommandoflagget er thor, og hvordan kunne du nogensinde glemme den mytologiske thor?

3: Søg Spotlight med Live Resultater fra kommandolinjen

Mdfind-værktøjet er en kommandolinjefront til det fremragende Spotlight-søgeværktøj, der typisk er tilgængeligt fra Finder. Men ved standardstandarden er mdfind forskellig fra Spotlight-søgning, da den ikke opdaterer resultaterne live som de findes. Det er, hvad dette trick er for, et simpelt flag vil søge spotlight fra kommandolinjen med live opdateringsresultater:

mdfind -time findme

Dette kan gå meget hurtigt afhængigt af de søgte termer, men hvis du ser en kamp, ​​skal du trykke på Control + C for at stoppe med at se.

Hvis du har Spotlight deaktiveret, eller du finder det ikke fungerer, kan du altid falde tilbage på den troværdige "find" -kommando også.

4: Dræb processer ved hjælp af wildcards

Nogensinde ønsket at du kunne dræbe et ton af processer eller kommandoer på en gang ved hjælp af jokertegn? Eller måske vil du bare dræbe noget hurtigere uden at skrive det fulde procesnavn eller pid? Standard kill kommandoen vil ikke tage wildcard input, men pkill accepterer jokertegn, hvilket gør det til det rigtige valg til jobbet.

For at dræbe alle aktive forekomster af "SampleEnormousTaskNameWhyIsThisProcessNameSoLong" -processen på en gang, kan du bruge følgende:

pkill Sam*

Husk at jokertegn er uforgivende, og pkill slutter opgaver uden tøven eller beder om en gem, så hvis du har andre nært matchende procesnavne, bliver de også dræbt. Den nemmeste måde omkring det er at blot angive et lidt længere element i opgavens navn, der skal målrettes.

Du kan også bruge pkill til at målrette mod alle specifikke brugerprocesser, hvilket kan være nyttigt for nogle situationer på multifunktions Mac'er.

5: Kør det sidste kommando igen som root

Må du ikke hader det, når du går for at udføre en lang kommando, og du finder ud af, efter at du har slået ind, at det kræver, at superbruger løber? Ved du som en af ​​disse standardkommandoer? Skriv ikke hele kommandostrengen, brug dette simple trick i stedet:

sudo !!

Dette er et oldie-but-goodie-trick, der har eksisteret i mange år, og det er sikkert at få masser af brug, da du bruger mere tid på kommandolinjen.

6: Få den sidste forekomst af et kommando uden at udføre det

Kan du ikke huske den nøjagtige syntaks du brugte sidste gang du kørte en bestemt kommando? Du kan øjeblikkeligt finde det uden at rent faktisk udføre kommandoen igen ved at bruge dette trick, hvor 'searchterm' er kommandoen, der skal matche:

!searchterm:p

For at finde den sidste fulde kommando, der brugte præfikset "sudo", ville du bruge:

!sudo:p

Dette vil rapportere noget tilbage som følger, hvilket giver dig den fulde kommandosyntax, men ikke kører den igen:

sudo vi /etc/motd

Igen vil dette trick kun rapportere tilbage sidste gang en kommando blev brugt baseret på et præfiks. Hvis du virkelig skal grave igennem din forudgående kommandoliste, kan du søge gennem din bash-historie med grep.

7: Opret øjeblikkeligt en blank fil eller flere filer

Berøringskommandoen gør det hurtigt at skabe tomme filer, enten for rumholdere, testning, demonstration eller hvad som helst dine planer kan være. Hemmeligheden er kommandoen 'berør' og den er nem at bruge:

touch filename

Du kan liste ud flere navne til at oprette flere filer også. For eksempel ville dette skabe tre filer med navnet indeks, galleri og cv, hver med html-udvidelsen:

touch index.html gallery.html cv.html

Den ene er særlig nyttig for udviklere.

Ønsker du at lære mere om Terminal og kommandolinjen? Vi har masser flere kommandolinje tricks til de interesserede.