Min XBox opretter ikke forbindelse til et trådløst netværk

Trådløse netværk kan have problemer med både din computer og din Xbox 360-konsol. Uanset om du bruger en ekstern trådløs adapter eller indbygget Wi-Fi, kan der opstå problemer, der forhindrer din konsol i at oprette forbindelse. Lær at fejlfinde problemet for at skelne det oprindelige problem. Nogle gange kan problemet være så simpelt som for meget afstand mellem konsollen og kilden til det trådløse signal. Problemer inden for selve Xbox kan også være skyld.

Fjern eventuelle trådløse adaptere eller netværkskabler, hvis du vil bruge den indbyggede Wi-Fi til at oprette forbindelse. Gå til Xbox-menuen, og vælg "Min Xbox." Vælg "Systemindstillinger" og se på antallet af søjler, som din forbindelse giver. Prøv at konfigurere dine indstillinger ved at vælge "Konfigurer netværk." Vælg "Trådløs tilstand" under fanen "Grundlæggende indstillinger". Scan efter netværk, og indtast din trådløse adgangskode. Vælg "Udført" og test din Xbox Live ved at trykke på "B" -knappen. Nulstil dine trådløse indstillinger i fanen "Konfigurer netværk". Vælg "Yderligere indstillinger" og derefter "Gendan til fabriksindstillinger." Bekræft ved at vælge "Ja" og sluk for konsollen, når den er færdig. Tænd din konsol, og prøv at oprette forbindelse igen.

Fastgør USB-ledningen til den trådløse adapter til konsollen, hvis du vil bruge en trådløs netværksadapter til at oprette forbindelse. Sørg for, at antennerne vippes op for at få et optimalt signal. Tag USB-stikket ud, og sæt det i igen, hvis lampen til den trådløse netværksadapter ikke lyser. Prøv hver anden USB-port på konsollen, hvis du stadig har problemer. Kontakt support, hvis adapterens lys blinker rødt. Brug den samme metode til den trådløse G-netværksadaptermodel.

Flyt objekter eller forstyrrende signaler fra stien til den trådløse router eller gateway, der kan forhindre den i at fungere. Flyt kilden til dit trådløse internetsignal og konsollen tættere på hinanden for at få en bedre forbindelse. Prøv at slukke for andre trådløse enheder for at se, om årsagen til problemet er forstyrrende signaler. Test din Xbox Live-forbindelse i fanen "Netværk" efter at have foretaget nogen af ​​disse ændringer.

Tilføj din Xbox-konsoles MAC-adresse, hvis din router eller gateway bruger MAC-filtrering. Find din konsoles MAC-adresse ved at gå til "Min Xbox" på konsolens hovedskærm. Vælg "Systemindstillinger" og derefter "Netværksindstillinger." Vælg "Konfigurer netværk" og derefter "Avancerede indstillinger" på fanen "Yderligere indstillinger".

Prøv at tilslutte din konsol til en kabelforbindelse ved at indsætte den ene ende af et netværkskabel i din konsol og den anden ende i din router eller gateway. Test din Xbox Live-forbindelse under fanen "Netværk".

Skift din router eller gateway til "Mixed Mode", hvis du har en router af typen N eller 802.11n. Kontakt din specifikke routerguide for at fuldføre denne opgave.