Sådan oprettes en trådløs fælde

Elementer, du har brug for

  • Ekstra computer

  • Ekstra trådløs router

  • Netværkshub

Usikrede trådløse netværk er sårbare over for folk, der ønsker at stjæle dit trådløse internet. I bedste fald kan nogen bruge meget af din båndbredde til downloads, og i værste fald kan nogen sætte hele dit hjemmenetværk i fare. Netværk designet til at fange og advare hackere om, at du er opmærksomme på deres aktiviteter, kaldes "trådløse fælder" eller endda "honeypots". Denne type netværk er åben og ser lokkende generisk ud. Hvis du ønsker at anskaffe den ekstra hardware, kan du oprette din egen trådløse fælde.

Tilslut din reservecomputer til din ekstra trådløse router for at konfigurere det trådløse adgangspunkt. Afhængigt af hvordan du har til hensigt at køre forbindelsen, kan du tilslutte en anden pc via et kabelforbundet netværkshub for at overvåge brugere, der opretter forbindelse til den trådløse fælde, eller du kan bare overvåge forbindelser vha.

Slut computeren til din ekstra trådløse hub. Du kan indstille den trådløse fældeservicesætidentifikator (SSID) til hvad du vil, selvom det sandsynligvis vil virke mest lokkende, hvis det efterlades med systemindstillinger. Netværk, der bruger systemstandarder, ser ud til at være tilsluttet uden at være tilpasset.

Tilslut din ekstra router til et netværkshub, der opretter forbindelse til din overvågningscomputer - hvis du har til hensigt at bruge en anden computer til at overvåge netværket.

Installer Wireshark eller et lignende program på den computer, du bruger til at overvåge den trådløse fælde. Dette program giver dig mulighed for at holde øje med, hvem der forsøger at oprette forbindelse til dit lokke-netværk og afslører detaljerede oplysninger om computeren, hvorfra de forsøgte at oprette forbindelse.

Programmer i eventuelle særegenheder eller tricks, du ønsker at medtage i din trådløse fælde (se tip).

Tips

Trin 5: Datalogiprofessor Will Backman designet sit honeypot-netværk til at fange og advare hackere om, at de var blevet narret, mens Jon Thompson fra PC Plus kan lide tanken om at ændre netværkets navn og sikkerhedsindstillinger pludselig for at lade hackerne vide, at du har været ser på. Nogle mennesker foretrækker at oprette deres honeypot til at rod med hackere mere åbenlyst - såsom at indstille alle websteder til at blive vist baglæns.

Hvis du har en gammel computer, men har brug for et nyt operativsystem, kan du overveje at prøve en simpel version af Linux; de fleste distributioner er gratis, relativt lette at installere og kan køre på computere med lav ressource.

Du kan teste funktionaliteten af ​​din trådløse fælde ved at oprette forbindelse fra en anden computer og sammenligne dine oplysninger med, hvad overvågningsprogrammet viser.

Advarsler

Det er ulovligt at forsætligt og bevidst overføre en virus til en anden computer, selvom brugeren forsøger at stjæle dit internet; indstil ikke din trådløse fælde til at inficere en hackers computer.