Sådan verificeres (og repareres) en disk fra kommandolinjen i Mac OS X

Diskværktøjsprogrammet, der er bundtet med Mac OS X, har en kommandolinjeækvivalent, der giver avancerede brugere mulighed for at udføre diskvedligeholdelse fra terminalen, herunder diskverifikation og reparation. Dette giver mulighed for en række nyttige fejlfindingsevner, herunder muligheden for eksternt at udføre diskreparationer, selvom SSH, eller via Single User Mode, hvis brugerkonti er utilgængelige.

Denne vejledning er beregnet til avancerede brugere, der er komfortable med Terminal og kommandolinjen. De fleste Mac-brugere er bedre rustet til at holde sig til den grafiske side af ting og reparere drev direkte med Disk Utility eller via genoprettelsesfunktion.

Bekræfter en disk fra kommandolinjen i OS X

Kontrol af lydstyrken bestemmer om drevet skal repareres og kan udføres med følgende generelle syntaks:

diskutil verifyVolume [drive identifier]

Hvis du f.eks. Vil verificere standarddrevet på en Mac, kan du bruge:

diskutil verifyvolume /

Andre monterede drev kan også angives, hvis du kender deres navn:

diskutil verifyvolume /Volumes/ExternalBackups/

Bemærk: Drevet skal falde med brugerrettighederne (eller bruge sudo), og lydstyrken skal være aktivt monteret (her er hvordan man gør det fra kommandolinjen).

Ligesom at køre Disk Utility fra GUI, kan kommandolinjen tage et stykke tid. Hvis der ikke rapporteres om fejl, er det ikke nødvendigt at reparere lydstyrken. Hvis du ser en meddelelse som følgende:

"Volume Macintosh HD blev fundet korrupt og skal repareres"

Du vil gerne rette op ved at udstede reparationsdisk kommandoen næste.

Det følgende reparationsvolumentrick er simpelthen kommandolinjens tilgang til den samme evne, der er indeholdt i Disk Utility GUI-appen. Som nævnt før er dette bedst forbeholdt avancerede brugere.

Kør reparationsdisk fra kommandolinjen for at løse problemet med det identificerede drev

Når du har fastslået, at drevet skal repareres, kan du gøre det ved at bruge diskutil-kommandoen igen:

diskutil repairvolume /

Igen kan dette rettes mod andre mængder ved at angive deres navn eller monteringspunkt som sådan:

diskutil repairvolume /Volumes/ExternalBackups/

Uanset om disken kører på, lad processen fuldføre helt inden du gør noget andet. Reparationsdisken er normalt vellykket til at løse problemer, der er registreret af kommandoen Bekræft disk.

Reparationsdisk reparerer ikke tilladelser på disken, men det kan ske med en separat diskutil-streng, mens du allerede er på kommandolinjen.

Hvis reparationsdisken fejler, skal du ikke freak ud endnu, fordi du muligvis kan reparere lydstyrken med fsck-kommandoen ved hjælp af denne procedure, hvilket er lidt mere komplekst, men fungerer ofte for situationer, når standarddiskværktøjet fejler eller ellers ikke er tilgængeligt .

Hvis du fortsat har problemer, kan selve drevet svigte fysisk, hvilket indikerer, at det er en god idé at få så meget af disken som muligt, sikkerhedskopiere alt og få et udskiftningsdrev.