Hvad er fabriksrenoveret?

Fabriksrenoverede produkter returneres varer, der er gået tilbage til producenten for at blive kontrolleret eller repareret, inden de sælges igen. Virksomheder kan ikke sælge solgte eller åbnede varer som nye, selvom de er i fin stand, og mange bruger en renoveringsproces til at forberede dem til videresalg. Du kommer sandsynligvis på tværs af disse produkter i elektroniksektoren, når du handler efter ting som computere, kameraer, tv'er, køkkenapparater og elværktøj. Før du køber rekonditionerede produkter, er det værd at se på fordele og ulemper for at undgå at købe en gris i en poke.

Årsager til Factory Renovering

Producenter istandsætter varer af mange forskellige grunde. I nogle tilfælde kan en forbruger have returneret en beskadiget eller defekt vare; i andre tilfælde er der slet intet galt med varen. For eksempel kan nogen have købt et nyt kamera og derefter skiftet mening og returneret det. Forhandlere returnerer varer med beskadiget emballage, mindre kosmetiske problemer eller modeller, der bruges til demoer. Producenter husker undertiden overlagre og rekonditionerer dem til videresalg.

Sådan fungerer rekonditionering

Producenter sætter deres egne rekonditioneringsstandarder. De sigter typisk på at videresælge produkter i en "som ny" tilstand, køre alle returneringer gennem en række kontroller og løse eventuelle problemer, de finder. For eksempel tester, renser, reparerer og inspicerer Apple alle produkter i sit renoverede program til de samme standarder, som det bruger til at teste nye produkter. Canon kører en fuld kvalitetssikringstest på returnerede varer og kontrollerer, at de fungerer efter specifikation, og at de lever op til virksomhedens kosmetiske standarder.

Fordele ved fabriksrenovering

Du får vist nogle omkostningsbesparelser med fabriksrenoverede produkter; producenter kan ikke opkræve de samme priser som for nye varer. Priserne varierer afhængigt af producenten og produktet. Ethvert rekonditioneret produkt skal have en garanti og en returpolitik. Ifølge Amazons guide til fabriksrenoverede produkter er istandsatte varer pålidelige og har lave returrater på grund af den strenge testproces, de gennemgår.

Ulemper ved fabriksrenovering

Producenter renoverer returnerede produkter, så dit produktvalg er begrænset til det, de har på lager. Du har muligvis færre tilpasningsmuligheder, hvis du f.eks. Køber en computer. Du kan muligvis ikke finde ud af, hvorfor en genstand blev istandsat. Nogle producenter, som Dell, giver dig en indikation af årsagen til returneringen ved at opdele produkter i nye, certificerede-renoverede og ridse og bulke kategorier. Andre giver ikke disse oplysninger. I nogle tilfælde modtager du muligvis kun begrænset garanti og returret i forhold til producentens nye produkter.

Factory Vs. Tredjeparts rekonditionering

Udtrykket "fabriksrenoveret" betyder typisk, at producenten eller dennes certificerede repræsentant har renoveret produktet. Du kan forvente, at test og reparation af produkter lever op til originale standarder ved hjælp af officielle dele. Tredjeparter rekonditionerer også produkter, ofte til en billigere pris, men disse kommer ikke nødvendigvis med de samme kvalitetsgarantier. For eksempel bruger en virksomhed muligvis ikke originale producentdele og bruger muligvis ikke de samme kvalitetssikringsniveauer i test- og reparationsprocessen.