Sådan tilsluttes kun to højttalere til en 5.1-forstærker

Bare fordi din stereomodtager og hjemmebiografforstærker understøtter 5.1-kanaler med diskret lyd, betyder det faktisk ikke, at du skal bruge alle fem kanaler. Hvis du kun har to højttalere i din opsætning, kan du stadig tilslutte dem til dit system og se film og lytte til musik. Du vil bare ikke drage fordel af al den lydkvalitet, som disse medieformater understøtter.

Trin 1

Tilslut din hjemmebiografmodtager til din 5.1 forstærker (hvis relevant). De fleste hjemmebiografmodtagere, der er købt i dag, har forstærkeren indbygget, så du behøver faktisk ikke oprette forbindelse. Men hvis du har en ældre model, skal du slutte din modtager til din forstærker ved hjælp af de lydkabler, der fulgte med forstærkeren. Den ene ende af kablerne går ind i "IN" -indgangen på forstærkeren, mens den anden ende går ind i "OUT" -udgangene på modtageren.

Trin 2

Sæt en af ​​dine to højttalere i indgangen på modtageren mærket "Foran til venstre." Sæt højttalerledningen, der løber ud af højttaleren, ind i højttalerledningen på modtageren.

Trin 3

Sæt den anden af ​​dine to højttalere i indgangen på modtageren mærket "Front Right". Sæt højttalerledningen, der løber ud af højttaleren, ind i højttalerledningen på modtageren.

Vælg "2 Channel Stereo" lydspor, mens du ser DVD-film (hvis relevant). Selvom din hjemmebiografopsætning fungerer fint med kun to højttalere, der er tilsluttet din 5.1-opsætning, er de fleste DVD'er blandet i multikanals surroundlyd. Men hvis DVD'en har en "2 Channel Stereo" -indstilling i "Setup" -menuen, afspiller den et specialspor, der er designet til at drage fordel af opsætninger med kun to højttalere.