Sådan finder du mennesker i Danmark (5 trin)

Forbindelsen med venner og familie rundt om i verden er blevet lettere i alderen af ​​Internettet. I dag kan du finde folk i Danmark, selvom du kun ved lidt om dem. Brug den korrekte stavning af for- og efternavne og navnet på den by, hvor de bor. Med disse oplysninger står der flere ressourcer til rådighed for at hjælpe dig med at komme i kontakt.

Trin 1

Deltag i eller kontakt National Danish-American Genealogical Society for at identificere din slægt og få kontakt med slægtninge, der i øjeblikket bor i Danmark. Hvis du har navne på bestemte personer, kan dette fremskynde processen. Samfundet tilbyder programmer til at hjælpe folk med at skabe forbindelser.

Trin 2

Ring eller besøg Danmarks Nationale Registreringskontor (DNO), også kendt som Folkeregisteret på dansk. Du har brug for både den korrekte stavning af din persons fulde navn såvel som deres fødselsdato, ellers kan kontoret ikke hjælpe dig. DNO har oplysninger om alle mennesker, der er nuværende lovlige bosiddende i Danmark, herunder udlændinge med bopæl.

Trin 3

Besøg online-biblioteket for dit måls firma eller universitet, hvis du ved, at personen er tilknyttet en organisation. Københavns Universitet har for eksempel et studenter- og fakultetbibliotek online, der tilbyder e-mail-adresser og telefonnumre.

Trin 4

Brug det danske dataarkiv, der er tilgængeligt online, til at undersøge aktuelle og historiske folketællingsdata. Mens kontaktoplysninger er fjernet fra arkiverne for beskyttelse af privatlivets fred, opbevarer Datatilsynet de personlige oplysninger i en separat, sikret database. Hvis du har en tvingende grund til at ønske kontaktoplysninger, kan du kontakte agenturet, som sandsynligvis vil kontakte personerne om autorisation, før de frigiver detaljer.

Besøg enhver familiehistorisk biblioteksfilial i hele verden. Biblioteket har mikrofilm af Danmarks Statsarkiv, som indeholder slægtsforskningsoplysninger som folketællingsdata, hvis du prøver at finde mistede familiemedlemmer. Mange offentlige biblioteker i Danmark har også disse oplysninger.