Typer af relationsdatabasesystemer

Der er to hovedbrugere af relationsdatabasesystemer. Den første er slutbrugere, der køber en komplet databasepakke til deres specifikke behov. Den anden er udviklere, der bruger systemet som en del af en anden applikation, ofte webbaseret.

Relationsdatabaser kan være meget enkle eller meget komplekse. Nogle kører på enkle pc-platforme, andre kræver sofistikerede informationsteknologisystemer. Alle gør det muligt at organisere enhver type information ved at definere data i tre hovedtyper: tegn, numerisk eller dato.

Dagens databasebehov defineres yderligere i tre hovedtyper: små fodaftrykdatabaser, hastigheds- og skalerbarhedsdatabaser og brede databasesupportdatabaser.

Små fodaftryk relationelle databaser

Typer af relationsdatabasesystemer

Små relationelle databaser med fodaftryk er designet til håndholdte og indlejrede enheder. De arbejder med arkitekturen af ​​mobile og andre indlejrede enheder og har begrænset lagerplads og begrænset hukommelse. Disse små relationelle databaser med fodaftryk kan også synkronisere data med centrale databaser. For eksempel kan en trådløs håndholdt enhed muligvis kommunikere med en virksomhedsdatabase i hovedkvarteret.

Hurtig og skalerbar relationsdatabase

Typer af relationsdatabasesystemer

Skalerbarhed betyder forudsigelig ydeevne, når antallet af brugere eller databasens størrelse øges. Servercentrerede applikationer som dem, der bruges af store detailorganisationer, kræver relationsdatabaser, der giver overlegen hastighed og skalerbarhed.

Bred support til mange datatyper

Der er to hovedbrugere af relationsdatabasesystemer. Den første er slutbrugere, der køber en komplet databasepakke til deres specifikke behov. Den anden er udviklere, der bruger systemet som en del af en anden applikation, ofte webbaseret. Relationsdatabaser kan være meget enkle eller meget komplekse. Nogle ...

Den tredje type relationsdatabase giver bred understøttelse af mange typer data. Disse relationsdatabaser tillader søgning af data med komplekse indbyrdes forbindelser. Som du måske forventer, er de servercentrerede databaser.