Sådan oprettes et overlay i Corel Draw

CorelDraw er et af de største tilgængelige vektorgrafikprogrammer. Det har en række værktøjer og funktioner, der hjælper grafikeren med at skabe grafik til et vilkårligt antal projekter. Værktøjerne og funktionerne kan være en smule skræmmende for nogen, der kommer til CorelDraw fra et rasterbaseret program som Photoshop. For eksempel er oprettelse af et gennemsigtigt overlay i Photoshop et spørgsmål om at justere lagets opacitetsniveauer direkte. I CorelDraw fungerer tingene lidt anderledes. Men når du først kender teknikken, er den overraskende hurtig og nem.

Trin 1

Åbn CorelDraw. Vælg "File" i menuen, og vælg "Open". I dialogboksen skal du vælge en fil, du vil føje et overlaybillede til, og åbne den.

Trin 2

Vælg "File" i menuen, og vælg "Import". I den dialogboks, der vises, skal du gennemse den billedfil, du vil bruge som overlay, og åbne den. Placer det hvor du vil have det på lærredet.

Trin 3

Vælg det billedobjekt, du lige har importeret. Gå til værktøjspaletten til venstre og hold venstre museknap nede på den femte knap fra bunden. Vælg "Gennemsigtighed" blandt de indstillinger, der vises. I værktøjsindstillingerne øverst skal du ændre tilstanden fra "Lineær" til "Uniform".

Træk værktøjet hen over billedvalget. Det bliver gennemsigtigt. Gem dit arbejde.