Sådan får du et telefonnummer til CNAM-databasen

At have et telefonnummer, der er korrekt forsynet med dit fulde navn, kan forhindre venner og familie i at screene og ignorere dit opkald på grund af det frygtede "Ukendte opkald" -tag, der vises på deres opkalds-id-display. Selvom det ikke er svært at få dine oplysninger tilføjet eller opdateret i CNAM-databasen, kræver det tid og tålmodighed, mens processen er i bevægelse.

Trin 1

Ring til din fastnet- eller mobiltelefonudbyder. Rådgiv den svarende repræsentant, at oplysninger om udgående opkalds-id for dit nummer enten mangler eller er forkerte, og bede om at blive opdateret.

Trin 2

Følg kundeservicemedarbejderens anvisninger for at foretage fejlfinding af CNAM-uoverensstemmelser i slutningen af ​​din operatør; disse trin kan omfatte ændring af indstillinger på din enhed eller blot at vente på linjen, mens repræsentanten manuelt kontrollerer sin interne CNAM-database for manglende eller forkerte oplysninger. Repræsentanten kan derefter opdatere dine oplysninger i deres database efter behov.

Bed repræsentanten om at sende en CNAM-forespørgsel på dine vegne, hvis dit nummer stadig ikke viser de korrekte opkalds-id-oplysninger. Giv de oplysninger, der er anmodet om fra repræsentanten (såsom det navn, du vil have vist, og den korrekte stavemåde), og vent, mens repræsentanten sender anmodningen. Da oplysningerne til dit nummer muligvis skal opdateres i op til 20 forskellige opkalds-id-virksomhedsdatabaser (reference 2 under "Hvorfor vises dit opkalds-id ikke muligvis korrekt"), kan det tage flere dage, før dine oplysninger er opdateret.