Komponenter af magasinlayouts

Magasinlayouter omfatter individuelle sidedesign fra omslag til redaktionelt materiale til placering af betalt reklame. Layouts følger et generelt sæt regler for attraktivt design, samtidig med at de giver en publikation den nødvendige fleksibilitet for at skabe et individuelt look for at tiltrække målgruppen.

Masthead

Et magasins masthead og cover er vitale, fordi de betragtes som det, der "sælger" bladet, når det reklameres for eller på en nystand. Masthovedet, også kendt som titlen eller flag, skal let kunne læses på afstand, fordi det sandsynligvis stables med andre magasiner på et stativ. Alle vigtige oplysninger indeholdt i magasinet er normalt placeret øverst på omslaget. Coverets design skal også fange opmærksomhed for at hjælpe det med at skille sig ud blandt konkurrencen.

Gitterlayout

Magasinlayouter er baseret på et gitter. Gitteret bruges til at skabe et sammenhængende design gennem siderne i et magasin. Gitteret kan være baseret på en kombination af kolonner, rækker og kantstørrelser. Gitre har normalt to til fire kolonner. Komponenterne i et gitter tjener som en fællesnævner i design, men elementer såsom fotos eller større type kan dække mere end en for at give grafisk interesse.

Klassisk Versus Contemporary

Et magasinlayout kan have det mest traditionelle til edgiest design. Stilen kan afhænge af emnet, redaktionel hældning og målrettet læserskare. En seriøs uddannelsespublikation som Smithsonian ville blive lagt anderledes ud end Mad Magazine eller en high-end modepublikation som Vogue.

Valg af font og design

Typografi er et stort layoutdesignelement. Serif og non-serif skrifttyper skaber forskellige indtryk, hvor førstnævnte viser en klassisk stil, der er lettere at læse i tekstblokke. Ikke-serif-skrifttyper ser generelt mere moderne ud og bruges, hvor der er behov for særlig indvirkning, såsom i en fed overskrift. Type kan også bruges som et designelement i tilfælde, hvor et ord begynder med en stor kapital, også kendt som en "drop cap", eller når et ord eller en sætning trækkes ud som et grafisk designelement i sig selv.

Specielle effekter

Sidedesign kan indeholde hundreder af farver i grafik eller baggrunde eller inkorporere fotografering eller illustrationer eller kombinere de to. Baggrunde kan oprettes med farver, screenede fotos eller designelementer. Type kan organiseres i kolonner eller vikles rundt om et fotografi eller designelement. Kasser, sidebjælker og billedforklaringer kan bryde teksten op, mens de tilføjer grafisk interesse.